Tallinna kool keelustab e-sigareti tõmbamise

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-sigareti tarvitaja.
E-sigareti tarvitaja. Foto: AFP / Scanpix

Tallinna Teeninduskooli juhtkond on seisukohal, et elektroonilise sigareti tõmbamine imiteerib ebatervislikku käitumist, mistõttu ei ole selle tegevuse koht kooli territooriumil.

Tallinna Teeninduskool uuris haridusministeeriumilt, kas koolil on lubatud kirjutada sisekorra eeskirjadesse punkt, mis keelab e-sigareti kasutamise kooli territooriumil. Ministeeriumi seisukoht oli, et kool võib seda teha, kinnitas direktor Meeli Kaldma.

Kaldma sõnul ei ole sisekorra eeskirja uus punkt ametlikult veel jõustunud. «Sisedokument tahab kinnitamist uueks aastaks, aga kollektiivne sisemine kokkulepe on tehtud, kuidas asjasse suhtume,» kinnitas Kaldma, kes on ka isiklikult seisukohal, et elektroonilise sigareti tõmbamine imiteerib ebatervislikku käitumist, mistõttu ei sobi see koolitegevuse konteksti ega ka alaealistele.

E-sigaret ohtlikum?

Tallinna Kunstigümnaasiumi direktori Märt Sultsi kinnitusel on kunstigümnaasiumi territooriumil igasugune suitsetamine keelatud. «Siin arutelu koht õpilaste poolt vaadatuna puudub,» rääkis Sults, kelle sõnul on e-sigareti tarvitamine isegi ohtlikum, kuna puudub ülevaade, millega õpilased e-sigareti ampulli täidavad.

Ka Liivalaia gümnaasiumi direktor Veiko Rohunurm kinnitas, et ei toeta e-sigareti kasutamist ja lubamist koolis.

Jakob Westholmi gümnaasiumi direktor Kalle Niinas ütles, et suhtub e-sigarettidesse eitavalt ning arvab, et need ei pea olema lastele kättesaadavad. Samas ei ole Niinas ka märganud oma koolis e-suitsetajaid. Kooli territoorium on suitsuvaba, ka e-sigarettide osas, kinnitas Niinas.

E-sigarettide nikotiini sisaldavad kapslid on ravimid, mida tohib turustada pärast ravimi müügiloa väljastamist. Ravimiameti müügilubade osakonna juhataja Margit Plakso kinnitusel, ei ole nikotiini täitekapslitele keegi Eestis ravimi müügiluba seni taotlenud.

Eestis koguvad populaarsust aga nikotiinivabade täitekapslitega e-sigaretid, mille tarvitamist tubakaseadus ka ei reguleeri. Kui e-sigaret ei sisalda tubakatoodet, siis ei saa sellele rakendada hetkel ka tubakaseaduses kehtestatud vanusepiirangut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles