Terviseamet jätkab pseudoteaduslike veretestimiste suhtes menetlust

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HIVi kiirtest.
HIVi kiirtest. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Terviseamet jätkab kaubanduskeskustes kiireid pseudoteaduslikke vereanalüüse tegeva Ipharma suhtes menetlust, kuigi ettevõttel puudub tervishoiuteenuse osutamise tegevusluba ja nende klienditeenindajad pole tervishoiutöötajad.

«Kolesterooli ja veresuhkru mõõtmise pärast kaubanduskeskustes on meie poole pöördunud mitu inimest, lisaks oleme saabunud kaebusi juba varem ka läbi meedia ehk siis ajakirjanike poolt vahendatuna,» selgitas terviseameti avalike suhete juht Iiris Saluri.

Terviseamet kontrollis Ipharma tegevust kaubanduskeskustes esmakordselt möödunud aasta lõpus ning tuvastas, et nende tegevuses on tervishoiuteenuse osutamisele viitavad tunnused, aga kuna neil puudub tervishoiuteenuse osutamise tegevusluba ja nende klienditeenindajad ei ole kantud tervishoiutöötajate registrisse, siis ei kuulu nad terviseameti järelevalve alla.

Sellegipoolest ei ole menetlus selles loos Saluri kinnitusel veel lõppenud. «Terviseametil oli võimalus saata ettevõttele märgukiri, millega juhtisime nende tähelepanu kontrolli käigus tuvastatud asjaoludele.» 

Praegu peaksid Saluri hinnangul inimesed endale teadvustama, et Ipharma müügipunktides ei osutata tervishoiuteenust. Kui keegi siiski soovib uudishimu rahuldamise eesmärgil oma kolesterooli või veresuhkrut seal raha eest mõõta, siis saadud tulemuste eest keegi vastutust ei võta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles