Kliendid süüdistavad küttepuude müüjat pettuses

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puuriit.
Puuriit. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Mitu Haapsalu elanikku kurdavad, et on ühelt küttepuumüüjalt saanud kokkulepitust vähem kaupa. Ettevõttega asju selgeks rääkida neil ei õnnestunud.

Kahel juhtumil tellis ostja ajalehekuulutuse peale Kriske OÜ–st viis ruumi küttepuid, kirjutab Lääne Elu. Saanud koorma kätte, kauba eest maksnud ja puud ise riita ladunud, selgus, et puid on kuni ruumi võrra vähem.

Mõlemad kliendid püüdsid ettevõttega ühendust võtta, et probleemi lahendada, kuid telefonikõnedele puumüüja ei vastanud, meilidele samuti mitte.

Mõlemal juhul oli osa halge liiga lühikesed. Üks tellimus esitati 30 cm segapuu, teine 40 cm musta lepa ostuks.

Esimeses koormas leidus vaid üksikuid 30 cm puid, mõõtmisel selgus, et kättetoimetatud halud olid 13–28 cm pikkused. 40 cm halgude seast moodustasid 25 cm pikkused halud viiendiku.

Puud müünud Kriske OÜ juhataja sõnul oli tema klientidel võimalus halgude kokkuleppe vastavuses ise koduõuel veenduda. «Kuna meie viime kohale laotud, mitte puistekoorma, on võimalik [koorma hulk] ise üle mõõta,» ütles ta.

Mees lisas, et pärast seda, kui koorem on kliendi õuele valatud, ei taha ta etteheiteid kuulata, sest ei saa kindel olla, et puid pole juba mujale laiali veetud. «Juhul kui inimene rahulikult räägib, võime asju arutada, kuid kisajatega ma suhelda ei taha,» ütles ta.

Tema sõnas, et oli ravil ja pole seetõttu kliendi meilidele reageerinud, kuid kavatseb seda teha.

Kriske OÜ juhataja leidis, et suurel ettevõttel tuleb probleeme ikka ette. «Toodame aastas ligi 18 000 kuupmeetrit küttepuid. Seetõttu peab olema ka probleeme. Kui neid ei oleks, siis oleks asi ebanormaalne.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles