Ohver otsib varastatud sülearvutist Dropboxi laetud pildi abil vargaid

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Disainimaja kavatseb võltsrünnakute pärast politseisse avalduse teha.
Disainimaja kavatseb võltsrünnakute pärast politseisse avalduse teha. Foto: SCANPIX

Noormees Tarmo avastas kolmapäeva õhtul pilveteenusest Dropbox pildid, mis olid üles laetud talt varastatud sülearvutist. Pildil olnud mees Vjatsheslav Lednikov kinnitab, et arvutiomanik süüdistab teda alusetult.

Tarmo postitas kolmapäeva õhtul Facebooki pildi kahest mehest, kes tunduvad poseerivat arvuti veebikaamerale.

«Nagu näha, on see käima lükatud ning kaamerasse poosetatud, aga kogemata pildid valesse kohta salvestatud. Kas tead, kes need tüübid on ja kust leida võiks? Kui ise ei tea, küsi ja näita sõbrale,» palub Tarmo oma sõpradelt abi. 13 tundi tagasi lisatud postitust on praeguseks hetkeks jagatud juba üle 1600 korra.

Tarmo jäi sülearvutist ilma 29. mail kella viie paiku Tallinnas Grossi toidupoes. Ta unustas arvutikoti leti peale, kui parajasti koduvõtmeid otsis. Poest välja läinud, taipas ta viie minuti pärast, mis juhtunud oli. Poes aga arvutit enam ei olnud.

Tarmo küsis kohe Grossi toidupoes turvalinti näha. Selgus, et arvuti oli võtnud järjekorras kolmas inimene peale teda. Noormees tegi kohe politseisse avalduse ning käis läbi ka pea kõik pealinna pandimajad, aga ei midagi.

Tarmo sülearvuti ei maksnud küll väga palju, kuid seal sees olid väga olulised failid.

19. juuni õhtul nägi Tarmo, et Dropboxi olid tekkinud uued failid. «Seal olid pildid kahest mehest, üks video, kus nad autos õlut joovad ning paljastav pilt neiust, mis oli ilmselt salaja tehtud,» ütles Tarmo Postimehele. Ta selgitas, et My Documents kausta salvestatud pildid läksid tal vanas arvutis otse Dropboxi keskkonda.

Tarmo andis pildid edasi politseile, kes selgitab välja pildil poseerivate meeste seose vargusega.

Täna, 21. juunil võttis Postimehega ühendust üks pildil olnud meestest Vjatsheslav Lednikov, kes kinnitas korduvalt, et ei ole arvutivargusega seotud ning tema on vaid kõrvalseisev isik. Lednikovi sõnul on tegemist telefonist laetud piltidega, mis on laetud võõrasse arvutisse.

Mehe sõnul pöördus ta Rakveres politseisse ja sealt soovitati tal ühendust võtta kriminaalpolitseiga. Lisaks lubas mees kontakteeruda arvutiomanikuga, kes teda väidetavalt on laimanud.

Politsei pressiesindaja Ilmar Kahro sõnas, et kuna menetlus käib, ei saa ta asja pikemalt kommenteerida. Kahtlustust ei ole siiski veel kellelegi esitatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles