Raisio hakkas kasutama geneetiliselt muundatud sojat

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sojaoad. Illustreeriv foto.
Sojaoad. Illustreeriv foto. Foto: Reuters / Scanpix

Kaks Soome firmat Rehu ja Raisio hakkasid kasutama geneetiliselt muundatud sojat loomasöödas.

Sel kevadel võtsid Suomen Rehu ja Raisio kasutusele geneetiliselt muundatud soja, kirjutab Yle. Raisio söödatehases hakati tootma GM sojast valmistatud seasööta ja kodulindude sööta.

«Selle, mida meie toodame, määrab see, mida kliendid soovivad. Kui määravaks faktoriks on hind, siis peab sellega arvestama,» rääkis Suomen Rehu Turu tehase juht Jarno Erkamaa. Suomen Rehu on üks juhtivaid brände Soome toiduturul.

Umbes 95 protsenti maailma sojast on geneetiliselt muundatud, kinnitas Erkamaa. «GM-vaba sojaubade kasvatamine on ajaga vähenenud ja GM-vaba soja hind seega tõuseb,» rääkis Erkamaa.

Varem on Soome hoidnud geneetiliselt muundatud sojast eemale eetilistel põhjustel. Samas ei kujuta toodang Erkamaa kinnitusel tervisele mingit ohtu.

Restoranides või kauplustes müügil oleva lihatüki puhul ei ole märgistatud, kas looma sööt oli geneetiliselt muundatud või mitte. Seda ei oska kliendid ka küsida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles