Bussifirma juht: mitme istme hõivamine on bussides tavaline

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liinibussid.
Liinibussid. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Harjumaa Liinide Põlvamaa osakonna juhi Ülo Plakso sõnul on sõitjate laiutamine mitmel istmel väga levinud, samas on  bussijuhtidel vähe võimalusi selliseid laiutajaid korrale kutsuda.

See, et inimesed istme ära blokivad või oma asjad ette panevad on väga levinud. Seda tuleb bussijuhi sõnul ette ülepäeviti,» rääkis Ülo Plakso. Ta möönis, et ega bussijuhid suurt midagi sellisel puhul teha ei saa, äärmisel juhul vaid küsida, kas on olemas ka teine pilet.

Plakso kinnitas, et nende bussidel on pakiruumid puhtad ja inimestel on võimalik oma pakid sinna ära anda ning sellist probleemi ei peaks tekkima. «Aga paraku on inimesi, kes teistest ei hooli,» tõdes ta. Plakso sõnul nende bussides reisisaatjaid pole ja sõidu ajal pole juhil võimalik bussis toimuvat täpselt jälgida.

Eilse konkreetse juhtumi puhul bussis tegelikult vabu kohti oli, kuid paar noort soovis bussijuhi sõnul millegipärast seista. Samas on Tartu ümbruses hetkel palju teeremonte ja seetõttu oli buss graafikust maha jäämas. «Sellel bussil on küll seisukohad olemas, aga seisvate reisijate korral ei tohi buss 90 km/t sõita, vaid peab sõitma 60 km/t ja  kuna ta oli graafikust niigi maas, siis palus juht noortel istuda, et saaks kiiremini sõita,» selgitas Plakso.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles