Elisa: kõnede katkemise põhjust tuleb esmalt otsida telefonist

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimasel ajal pidavat kõned tihti katkema.
Viimasel ajal pidavat kõned tihti katkema. Foto: Stanislav Moshkov / Õhtuleht

Elisa klient avaldas ettevõtte Facebooki lehel muret, et on juba ligi kaks nädalat kimpus iseenesest katkevate kõnedega nii sisse- kui väljahelistamisel.

«Tean, et ma pole ainus, kellel kõned katkevad ja seega ei saa see oleneda ei telefonist ega ka SIM-kaardist. Nii palju, kui mina olen asja uurinud, esineb selliseid probleeme väga paljudel Elisa lepingulistel klientidel ja/või Zen kõnekaardi kasutajatel,» kirjutas Kerli pöördumises Elisa poole.  

Elisa tooteturunduse osakonna juht Mailiis Ploomann vastas, et kõnede katkemise puhul tuleks esmajoones otsida põhjust siiski telefonist. «Kaasaegsete nutitelefonide antenn on peidetud telefoni sügavale sisemusse, mistõttu on neil signaali vastuvõtt märksa kehvem kui vanadel headel telefonist väljapoole ulatuvate antennidega kõnetelefonidel,» selgitas Ploomann.

Naise sõnul võib kõne ajal ringi liikudes telefon vahetada teenindavat tugimasti ja kõne katkeda. Samuti võivad kõnesid katkestada kõnega paralleelselt toimuvad andmesidesessioonid – samal ajal kui telefoniga rääkida, teeb see päringu üle neti, et sünkida ja värskendada andmeid.

Ploomann tõdes, et kõnede katkemisel mängivad rolli ka puutetundlikud ekraanid, mis mingil põhjusel kõne ajal ei lukustu ning reageerivad sooja toimel näiteks kõrva või põse puudutusele.

Ent kõned katkevad aeg-ajalt ka siis, kui kasutatakse handsfree'd/bluetooth'i ja telefon ise on sügaval püksitaskus, mistõttu on signaali vastuvõtt häiritud. Seega on erinevaid põhjuseid päris palju, märkis Ploomann. «Juhul kui kõned katkevad ainult ühes kindlas asukohas ja ka telefoni pealt on näha, et toimub pidev edge ja 3G-võrgu vahel «hüplemine» või levitugevus on väga muutlik ja levi kohati kaob, tasuks sellest juba täpsemate andmetega esindust teavitada,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles