Maxima müüs ussitanud tursafileed

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Maxima müüs klientidele anisakis simplex parasiidiga saastunud tursafileed, ettevõtte kinnitusel oli tegu erandjuhtumiga.

«Parasiitide olemasolu tursafilees avastas kodanik, kes ostis filee Maxima kauplusest Tallinnas aadressil Ümera 3,» ütles veterinaar- ja toiduameti järelevalve- ja kontrollibüroo juhataja Tarmo Sikk BNSile. Maxima Eesti OÜ ostis kalafileed Läti ettevõttelt SIA Salas Zivis, selgitas Sikk.

Maxima turundusdirektor Ty Lehtmäe ütles BNSile, et ettevõte peab toiduohutust väga tähtsaks ja suhtub kõigisse taolistesse juhtumitesse täie tõsidusega. «Paraku ei suuda ükski tootja või kauplus päris 100-protsendiliselt tagada värske kala koostist, sest kala pärineb looduslikust keskkonnast,» ütles ta.

«Meile laekus 17. juulil kliendilt kaebus tursafilee kohta, mis oli ostetud 15. juulil. Tegemist on Läti päritolu tootja SIA Salas Zivis värske tursafileega ning kõrvaldasime ostjalt laekunud kaebuse järel koheselt kogu kõnealuse kaubapartii müügilt,» lausus Lehtmäe.

Lehtmäe lisas, et Maxima ei ole sarnaseid kaebusi rohkem saanud, ning rõhutas, et kindlasti tuleb kalasid enne tarbimist kuumutada.

Veterinaarameti andmetel müüs Maxima klientidele anisakis simplex parasiidiga saastunud tursafileed, kogu maaletoodud partii suurus oli 2,045 kilogrammi ning see oli müügil üksnes Ümera Maximas. Toode on täielikult realiseeritud ja selle tellimine päritoluettevõttest peatatud.

Anisakis simplex võib levida inimesel toorest või väheküpsetatud kala süües. Parasiit võib tekitada iiveldust, kõhuvalu või tugevat allergilist reaktsiooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles