Haruldase haigusega pisitüdruk pääseb toetajate abil Saksamaale uuringutele

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike Cassandra.
Väike Cassandra. Foto: Tartu Ülikooli kliinikumi lastefond

Lastefondi ja telesaate «Ringvaade» ühiskampaania käigus annetati kaheksakuuse Cassandra toetuseks kokku 4500 eurot.

Cassandral on kaasasündinud bulloosne epidermolüüs. Selle haigusega lapsi on Eestis juba kaks, kuigi haigust esineb maailmas vaid ühel inimesel miljonist.

Haiguse tõttu on tüdruku nahk väga tundlik ja võib kahjustuda iga tugevama kontakti või hõõrdumise tagajärjel. Cassandra nahal avalduvad villid, mille purunemisel tekkivad haavandid on valulikud ning paranevad väga aeglaselt.

Pideva hooldusega saab bulloosse epidermolüüsiga kaasnevaid vaevusi leevendada ning tüsistusi vältida. Suvekuudel on haigus eriti aktiivne ning seetõttu on põhjalik hooldus väga vajalik.

Cassandra naha eest hoolitsemine maksab perele ühes kuus ligikaudu 350 eurot. Sellele lisanduvad sügisel Saksamaal tehtavate uuringute kulud. Lastefondi igakuine toetus ning Saksamaale sõidu ja seal elamise kulude katmine annab perele hea võimaluse tagada lapsele parim ravi. Ligi 3000 eurot läheb lapse ja tema saatjate Saksamaale uuringutele sõidu ja seal elamise kuludele ning 1500 eurot katab ravikulud kuni käesoleva aasta lõpuni.

Lähemalt saab lugeda haruldasest haigusest ning seda haigust põdevatest tüdrukutest siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles