Saksa kohtu otsus: majaperenaine võis «haisva» suitsetaja majast välja visata

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsetamine
Suitsetamine Foto: Toomas Huik / Postimees

Saksa Vähiliit kiitis heaks ametliku kohtumääruse, mille kohaselt anti majaperenaisele õigus suitsusõltlasest pensionär majast välja visata, kuna see aitab kaitsta mittesuitsetajate tervist.

75-aastane Friedhelm Adolfs visati majast välja pärast seda, kui oli 40 aastat ignoreerinud naabrite korduvaid märkusi seoses tema suitsetamisega siseruumides, kirjutab The Local. Naabrite sõnul levis suitsuhais terves majas, kuna mees avas sageli oma välisukse, et korteris oleks värske õhk.

Düsseldorfi kohus oli seisukohal, et majaperenaisel oli õigus mees välja visata, kuna ohustas naabrite tervist.

«Suitsetamine korterites on probleem ning selline kohtuotsus aitab kaitsta naabreid,» sõnas Saksamaa Vähiuuringute keskuse kõneisik Martina Pöttschke-Langer.

Naise sõnul on proovitud keelustada suitsetamist avalikes kohtades, kuid see pole veel õnnestunud. «Selline kohtuotsus võib olla ka selles osas samm paremuse poole,» märkis Pöttschke-Langer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles