Välisministeerium hoiatab Egiptusse minejaid

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahutused Egiptuses kestavad.
Rahutused Egiptuses kestavad. Foto: AFP / Scanpix

Seoses pingestunud olukorraga Egiptuses soovitab välisministeerium ohutuse eesmärgil vältida reisimist väljapoole Punase mere puhkusepiirkondi, aga ka mitte minna kõigisse suurematesse linnadesse, samuti Ülem-Egiptusse (Luxor, Assuan).

«Soovitame vältida meeleavaldusi ja rahvakogunemisi. Kui teie asukoha läheduses toimub meeleavaldusi, siis püsige oma hotellis või peatuspaigas,» teatab ministeerium oma veebilehel.

Egiptuse politsei alustas 14. augusti varahommikul Kairos suurimate  meeleavalduste laialiajamist Nasr City linnaosas Rabaa Al Adawiya Moshee ümbruses ja Kairo Ülikooli juures Nahda väljakul Giza linnaosas. Väiksemaid meeleavaldusi toimub ka mujal, samuti protestimarsse tänavatel. Lennujaama transiidiks soovitatakse eelnevalt tutvuda hetkeolukorraga teedel. Nii kesklinnast otse lennujaama viivad teed (Salah Salem Road) kui ka Kairo ringtee (Ring road) võivad olla ajutiselt tõkestatud meeleavaldajate poolt.

Tänavatel võib esineda välismaalaste dokumentide kontrollimist ja läbiotsimist kohalike aktivistide ja meeleavaldajate poolt. Suuremate meeleavalduste ajal on toimunud jõugurünnakuid naiste vastu. Eesti turistidel tuleks järgida reisikorraldajate ning kohalike ametivõimude korraldusi ja soovitusi.

Välisministeerium ei soovita reisida turismikuurortidest väljapoole, kuna on esinenud sõidukite pikaajalisi kinnipidamisi kohalike elanike poolt. Samuti on teedel esinenud kallaletunge ja inimrööve, mistõttu võib reisimine turismikuurortidest väljapoole osutuda äärmiselt ohtlikuks.

Tasub täielikult vältida Põhja-Siinaid, Püha Katariina kloostrit Lõuna-Siinail ja Iisraeliga piirnevaid alasid seal pingestunud olukorra tõttu.

Praegu ei ole Egiptuses  soovitatav ringi liikuda pimedal ning öisel ajal, sest sagenenud on väikekuriteod ning turistide vastu suunatud vägivald. Turistidel soovitatakse säilitada suurem ettevaatlikkus ka kirikute, kloostrite ja kaubanduskeskuste ümbruses. Samuti tuleks tavapärasest ettevaatlikum olla kohtades, kus viibib palju välismaalasi.

Riigis on esinenud rünnakuid üksikute naisterahvaste vastu, mistõttu ilma meessoost saatjata liikumine võib olla ebaturvaline. Väljaspool rannakuurorte on soovitav riietuda kohalikke tavasid arvestades.

Kohalikud julgeolekuvõimud pööravad suurt tähelepanu turistide ohutuse tagamisele. Kui plaanite reisida väljapoole turismikuurorte, tuleb olla valmis täiendavateks julgeolekukontrollideks ja kaasas kanda isikut tõendavat dokumenti. Kohapeal lisaekskursioone võttes veenduge, et tegemist on usaldusväärse reisibürooga, vajadusel küsige nõu oma reisikorraldajalt. Samuti teavitage teda, kuhu ja kui kauaks te plaanite minna.

Samuti tuleks eelnevalt üle täpsustada, kas planeeritud piirkonna külastamine on piisavalt turvaline. Kui plaanite külastada alasid, mis jäävad eemale põhimaanteedest või paiknevad Egiptuse piirialadel, on vajalik eelnevalt hankida kirjalik luba siseministeeriumi reisilubade osakonnast Kairost.

Ministeerium soovitab kindlasti enne reisi end registreerida välisministeeriumi kodulehel, seda ka juhul, kui kasutatakse reisibüroo teenuseid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles