Apteekrid soovivad enda lülitamist haigekassa kampaaniasse

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apteek.
Apteek. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Eesti Apteekide Ühendus leiab, et haigekassa tellitav patsiendi õiguste ja kohustuste kampaania ideestik on kitsalt perearsti keskne ning apteekrid tuleks lülitada kampaaniasse.

Ühendus selgitas kirjas haigekassale, et hankedokumentide kohaselt on kampaania eesmärgiks tõsta inimeste teadlikkust esmatasandi tervishoiusüsteemi võimaluste kohta, samas esmatasandi tervishoid on märksa laiem kui üldarstiabi, hõlmates esmatasandi arengukava kohaselt ka apteegiteenust.

Apteekide ühendus lisas, et perearsti teenused ja apteegiteenus on omavahel seotud ning seega peaks kampaania hõlmama ka apteegiteenuse ja apteekri rolli tutvustamist.

Ühendus tegi kirjas ettepaneku pooleli olev hange tühistada ning korraldada uus hange laiendatud eesmärgipüstitusega.

Haigekassa juhatuse esimees Tanel Ross ütles Postimehele, et planeeritava patsiendiõiguste kampaania ideestik tuleneb 2012. aastal läbiviidud üle-eestilise uuringu «elanikkonna hinnangud tervisele ja arstiabile» tulemustest, millest selgus, et inimeste teadlikkust perearstiteenuse võimaluste ning perearsti infotelefoni 1220 osas on vaja suurendada.

Mistõttu otsustas kassa keskenduda sõnumitele, mis avaks elanikkonnale perearsti ja –õe poolt pakutavate teenuse sisu.

«Toetame aga igati apteekrite ühenduse seisukohta, mille kohaselt esmatasandi tervishoid on laiem kui perearstiabi. Oleme oma senises kommunikatsioonis võimalusel avanud ka apteegiteenuse sisu.»

Ta lisas, et apteekrite rolli tutvustav ja tähtsustav sõnum sisaldub muuhulgas sel sügisel mitmendat korda ellu viidavas mõistliku ravimikasutuse kampaanias, milles kutsume inimesi üles küsima apteekrilt  ravimite valikut ning usaldama apteekrit nõustajana ning võimalusel kaasame apteegid  ka käesoleva patsiendikampaania suhtekorralduslike tegevuste plaani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles