Haapsalus toiduabi ilmselt kõigile abivajajatele ei jätku

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu toiduabi.
Euroopa Liidu toiduabi. Foto: Birgit Itse / Järva Teataja

Eilsest homseni jagavad sotsiaaltöötajad Haapsalu linnavalitsuse taga elavas järjekorras ära 5584 kg Euroopa toiduabi, kuid kõik abi vajajad järjekorda ei jõua ja järjekorras viimastele ilmselt toitu ei jagu.

Jagamine algas eile kell 10, kuid järjekorralised teadsid rääkida, et osa inimesi olla igaks juhuks kohale tulnud kella kuuest, kirjutab Lääne Elu.

Haapsalu sotsiaalmaja juht Kaja Rootare selgitas, et jagatav Euroopa abi on tegelikult mõeldud toimetulekutoetuse saajaile ehk neile, kelle sissetulek on nii väike, et pärast kommunaalide maksmist jääb kätte alla 76 euro inimese kohta – see summa on niivõrd väike, et paki saavad siiski kõik, kes kohale on tulnud. «Keegi ei tule siia nalja pärast,» sõnas Rootare.

Eile järjekorras oodanud keskealisele mehele tegi meelehärmi see, et tänavu antakse pere peale vaid üks pakk: «Ega nüüd muidu ei saa, kui üks pereliige peab ära surema.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles