21-aastane ameeriklane leiutas kofeiini pihusti

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sprayable Energy.
Sprayable Energy. Foto: Sprayable.co ekraanitõmmis

21-aastane Harvardi ülikoolist välja kukkunud Ben Yu leiutas toote Sprayable Energy – pihusti, mis annab kohvisõpradele võimaluse jooki nautida ka lonksu võtmata.

Yu eesmärk on pakkuda kasutajatele võimalust hankida vajalikku energiat ka ilma kohvi kange maitseta, kirjutab news.com.au. Kofeiini pihusti koosneb veest, kofeiinist ja aminohapete derivaatidest, mis imenduvad läbi naha nagu parfüüm.

Aastal 2011 sai Yust üks 60st visionäärist, kes sai riskikapitalistilt Peter Thielt 100 000 dollari suuruse toetuse. Yu ise ütleb, et tema eesmärk oli «luua midagi käegakatsutavat, mis tegelikult ka inimesi aitaks».

Mees kaasas oma äriplaani 33-aastase endise riskikapitalisti Deven Soni, kellega kohtus ekspeditsioonil Antarktikasse. Nüüd plaanivad äripartnerid müüa pihustit, mille pudeli hind on 15 dollarit – ühest pudelist saab pihustada 40 korda.

Yu sõnul sisaldab soovituslik annus neli korda päevas pihustada vähem kofeiini kui üks tass kohvi. Toodet oodatakse USAs müügile oktoobris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles