Tartu Rulluisumaratoni võitis Alfredo Moreno

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta 2009. Tartu rulluisumaratoni võitis Alfredo Leon Moreno Venezuelast (vasakul) Indrek Tobrelutsu ees.
Aasta 2009. Tartu rulluisumaratoni võitis Alfredo Leon Moreno Venezuelast (vasakul) Indrek Tobrelutsu ees. Foto: Andres Ehrenpreis

Pühapäeval, 9. augustil toimunud kolmanda Tartu Rulluisumaratoni võitis tasavägises võistluses Alfredo Leon Moreno Venetsueelast ajaga 1:01:15,9.

Teise poodiumikoha võttis laskesuusataja Indrek Tobreluts (1:01:16,6) ja kolmanda koha sai esimese Tartu Rulluisumaratoni võitja Danila Ruusu (1:01:18,4).

Pingelises võistluses läks 12-liikmeline juhtgrupp eest ära juba peale seitsmendat kilomeetrit, liidripositsioonil oli Moreno 22-sekundilise ajavahega. 15. kilomeetriks oli ülejäänud juhtgrupp Moreno kinni püüdnud ja edasi jätkati finiši suunas tasavägist võistlust.

«Hea võistlus oli, konkurents eestlastega oli tugev,» kommenteeris Moreno oma võitu, kus otsustavaks said viimased 150 meetrit. Võidustrateegiast rääkides viitab Moreno rulluisumaratonidele kui meeskonnaalale ja seega sõidule koos sama Uus Maa märki kandva Tobrelutsuga.

Naistest oli kiireim Evgenia Radionik Venemaalt ajaga 1:04:57,7, mis andis üldarvestuses 23. koha.

Kolmandale Tartu Rulluisumaratonile pani oma nime kirja rekordarv spordisõpru ehk 1547. Neist 882 registreerus 36km distantsile ja 665 15 km distantsile. Finišeerus 761 36km läbijat ja 518 15km sõitjat ehk kokku 1279.

Kokku nautisid päikeselist võistluspäeva osalejad kümnest riigist, Eestist, Lätist, Leedust, Soomest, Venemaalt, Poolast, Saksamaalt, Rootsist, Ukrainast ja Venetsueelast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles