Piirivalve ei lasknud Läti äärmuslast Eestisse

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Eesti piirivalve ei lubanud riiki Soomest tulnud Läti äärmusliku natsionaal-bolševistliku liikumise juhti Vladimir Lindermani, kes on tunnistatud ebasoovitavaks isikuks. Ta saadeti Soome tagasi.

Mehe sõnul oli ta teel Soomest Lätti, kui Eesti piirivalve ta kinni pidas ja tagasi saatis, vahendab portaal Telegraf.lv.

«Nad ei heitnud mulle midagi ette, kirjutasid välja paberi, kus seisab, et alates 2002. aastast on mul keelatud Eestisse siseneda,» rääkis Linderman. Ta lisas, et kummalisel kombel on ta sellest ajast saadik korduvalt Eestis käinud ja midagi pole juhtunud.

«Seetõttu olen ma veendunud, et Eesti rikub Euroopa Liidu seadusandlust, sest ma tean täpselt, mulle ei ole keelatud sissesõit ühtegi Schengeni viisatsooni riiki. Rahvuslikke musti nimekirju ei tohi lihtsalt olla,» sõnas ta.

Väidetavalt üritab Linderman lähiajal taas Soomest Eestisse tulla, seekord koos ajakirjanikega, kes peaks tema piiriületust kajastama.

Siseministeeriumi andmetel kehtib Lindermanil sisenemiskeeld Eestisse kuni 2012. aasta 14. maini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles