Naise kodus plahvatas e-sigareti aku

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-sigaret.
E-sigaret. Foto: AP/ Scanpix

Šokis USA elaniku Elizabeth Wilkowski sõnul plahvatas tema e-sigareti aku ootamatult ja kui ta poleks ise samal ajal kodus olnud, oleks võinud kogu tema maja ühes koduloomadega maha põleda.  

«Nagu kabuum! Nägin, kuidas tuleleek levis läbi elutoa,» ütles Wilkowski teleuudistes, vahendab wsbtv.com. E-sigaret laadis parajasti arvuti USB-pesas.

Põletusaugud diivanil ja vaibas ning lapp, millega Wilkowski plahvatuse järel e-sigareti arvuti küljest haaras, räägivad enda eest. «Kui ma ei oleks kodus olnud, oleksin kaotanud oma koerad, kassid ja kodu,» tõdes naine.

Wilkowski ostis Hiinas toodetud eHit e-sigareti poest, mille omanik Leonard Rodda pakkus, et vahetab selle uue, teise firma e-sigareti vastu välja. «Kuulsin juhtumist hiljuti, olen üllatunud, kuna e-sigareti aku tarbib madalapingelist voolu,» lausus poeomanik.

Elektrooniliste sigarettide jaemüüja Doris Holmes'i sõnul võivad e-sigareti akud tõepoolest plahvatada, kuid see on siiski väga haruldane.

E-sigarette mobiiltelefonide ja elektrilise hambaharjadega võrrelnud elektrooniliste sigarettide assotsiatsiooni kaasasutaja Thomas Kiklas ütles väljaandele MailOnline antud telefoniintervjuus, et plahvatuse võis põhjustada e-sigareti aku mittesobivus laadimisseadmega. Teine võimalik seletus on, et Wilkowski jättis seadme USB-pessa liiga kauaks, mistõttu sai see liialt suure koormuse.

Teadaolevalt on e-sigaretid põhjustanud tulekahjusid Oklahomas, Californias, Texases ja Floridas. Mullu veebruaris šokeeris inimesi uudis ameeriklasest, kellel plahvatas e-sigareti aku selle tõmbamise ajal suus ning kes plahvatuse järel oma hambad ja osa keelest kaotas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles