Valimisaktiivsus tõotab tulla üle 50 protsendi

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on eelmiste kohalike valimiste ajal kasutatud valimissedelid.
Pildil on eelmiste kohalike valimiste ajal kasutatud valimissedelid. Foto: Peeter Langovits

Kohalike omavalitsuste valimistest lubab osa võtta 49 protsenti hääleõiguslikest alalistest elanikest, kuid varasemate valimiste kogemus näitab, et tegelikult on osalejate alati veidi enam.

Emori poolt kaks kuud enne valimisi läbiviidud üle-eestilisest ligi 800 vastajaga küsitlusest selgus, et 18. oktoobril lubas kohalikel valimistel osaleda 49 protsenti, vahendas ERR uudised «Aktuaalset kaamerat».

Eelmiste kohalike valimiste eel lubas valimistel osaleda 45 protsenti vastanuist, kuid tegelik valimisaktiivsus oli kaks kuud hiljem 47 protsenti.

Emori analüütiku Aivar Voogi hinnangul võib ka sel korral tegelik valimisaktiivsus tulla paar protsenti suurem, kui praegu küsitlus näitab - ehk üle 50 protsendi.

Kohalikud valimised toimuvad Eestis 18. oktoobril ning erinevalt riigikogu valimistest saavad kohalikest valimistest osa võtta ka mitte-kodanikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles