Ivo Rull: viis korda erakonda vahetanu on konjunktuurlane

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivo Rull.
Ivo Rull. Foto: Egert Kamenik/Postimees

Poliitik, kes viis korda erakonda on vahetanud, ei peaks viitama ideaalidele, vaid sellist käitumist tuleb nimetada konjunktuurluseks, rääkis suhtekorraldaja Ivo Rull ETV saates «Ringvaade».

Viis korda erakonda vahetanud Andra Veidemann ütles saatele «Ringvaade», et erakonna vahetamise ainsaks põhjuseks on tema puhul olnud ideaalid, teatas ERR Uudised.

«Ideaalid võiksid olla iseloomulikud inimesele, kes näiteks tänase päevani kuuluks Eesti Vasakparteisse või oleks põrandaalune kommunist. Ma saaksin aru, kui see inimene jääks truuks oma 25 aasta tagustele ideaalidele, aga, tõepoolest, kui inimene on oma 20-aastase tegevuse jooksul vahetanud viis või kuus korda erakonda - ma nimetaksin sellist tegevust sõnaga konjunkturism,» rääkis Rull.

Sotsioloog Andrus Saar on öelnud, et tema annaks andeks erakonna vahetamise kaks korda, sest ta saab aru, et inimese vaated võivad elu jooksul muutuda. Rull on enda sõnul elu jooksul olnud ühes erakonnas, millel aegade vältel on olnud neli erinevat nime, ja sellest nüüdseks ammu välja astunud.

Rulli arvates inimesed lihtsalt ei mäleta, et Andrus Ansip oli omal ajal kommunistliku partei üsna kõrge funktsionäär Tartu linnas või et Edgar Savisaar oli samamoodi kõrge funktsionäär.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles