Armee toitlustustüli osapooled otsivad kohtuvälist lepet

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Viru maakohus andis esmaspäeval ajapikendust kohtuvälise leppe sõlmimiseks toiduainete tootjale OG Elektra Tootmine ning kaitsejõudude peastaabile, kes on juba aastaid vaielnud omaaegse suurtükiväegrupi toitlustuslepingu üle.


"Enne esmaspäeval toimuma pidanud eelistungi algust palusid osapooled kaasuse arutamine edasi lükata võimaliku kompromissi vormistamise asjus. Kohus määras eelistungi uueks ajaks 17. novembri," ütles Viru maakohtu pressiesindaja Jelena Muttonen.

AS OG Elektra Tootmine ja kunagine suurtükiväegrupp sõlmisid 2001. aastal riigihangete seaduse alusel neljaks aastaks hankelepingud toiduainete tarnimiseks.

2003. aasta novembris ütles suurtükiväegrupp lepingud üles põhjendusel, et valitsuse määruse alusel moodustati Tapa väljaõppekeskus, mistõttu lõppes suurtükiväegrupi kui juriidilise isiku tegevus.

AS OG Elektra Tootmine leidis, et tegu oli ainult struktuurimuudatustega, mis ei saanud muuta lepingu kehtivust. Seetõttu kaebas firma kaitsejõud kohtusse ja nõuab 634 778 krooni maksmist, mis neil lepingu ülesütlemisega väidetavalt saamata jäi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles