Estonian Airi lendude arv vähenes rohkem kui poole võrra

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lennujaam.
Tallinna lennujaam. Foto: Toomas Huik / Postimees

Lennufirma Estonian Airi edasi-tagasi lendude arv vähenes tänavu eelmise aastaga võrreldes rohkem kui poole võrra.

Tänavu aasta esimesel kaheksal kuul toimus 7365 lendu, sealhulgas augustis 878. Kaheksa kuu kokkuvõttes oli Estonian Airi reisijate arv 378 040, sealhulgas augustis 51 976.

«Estonian Airi restruktureerimisplaan näeb ette reisijate arvu vähendamist proportsionaalselt lennusihtkohtade ja lennukipargi vähendamisega,» kommenteeris Estonian Airi juhatuse esimees Jan Palmér ja täpsustas: «Käesoleva aasta alguses olime reisijate arvu prognoosidest pisut maas, kuid juunis, juulis ja augustis on need olnud vastavuses plaanidega. Ka ettevõtte tulude osas oleme seatud eesmärgid saavutanud.»

Palmér lisas, et tänavu on edasi-tagasi lendude arv eelmise aastaga võrreldes vähenenud rohkem kui poole võrra. «Samas oleme suutnud oma lennukeid paremini täita, mis on meie lennutegevuse efektiivsust tunduvalt tõstnud.»

Lisaks regulaarlendudele teeb Estonian Air ka tellimuslende, lennutades spordiklubide meeskondi Euroopas toimuvatele mängudele. «Estonian Airil on Eesti jalgpallikoondisega pikaajaline koostöö, kuid sel kevadel ja suvel tegime mitmeid tellimuslende ka erinevatele Skandinaavia ja Euroopa jalgpalli- ja hokiklubidele,» rääkis Palmér.

Tellimuslendude tegemine võimaldab Estonian Airil lennukeid paremini utiliseerida. «Meie praegune lennugraafik on tehtud viiele lennukile, kuid ettevõtte lennukipargis on seitse õhusõidukit,» selgitas Palmér. Estonian Airil on koostööleping, mille kohaselt teeb üks ettevõtte lennukitest 2015. aasta lõpuni lende Leedu lennufirmale Air Lituanica. «Lisaks on meil hea koostöö Skandinaavia ja Inglismaa tellimuslendude vahendajatega seitsmenda lennuki rakendamiseks,» märkis juhatuse esimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles