Tavalise kinkekaardiga e-raamatu eest maksta ei saa

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi e-raamatuid on Eestis juba üksjagu müügil, raamatupoe kinkekaardiga nende eest tasuda ei saa.
Kuigi e-raamatuid on Eestis juba üksjagu müügil, raamatupoe kinkekaardiga nende eest tasuda ei saa. Foto: Marko Saarm / Sakala

Eesti raamatupoodides ei saa tavalise kinkekaardi eest soetada seal müüdavaid e-raamatuid, raamatupoodide kinnitusel on tegu tehniliste probleemidega.

«Esmalt üritasin sünnipäevaks saadud Apollo kinkekaardiga osta e-raamatut nende veebipoest, aga hoolimata numbrite sissetoksimisest, see ei õnnestunud,» rääkis oma kogemusest Ester. Seejärel seadis ta sammud Ülemise Keskuses asuvasse poodi, lootusega sealt soovitud e-raamat osta. «Müüja vaatas mulle kahtlevalt otsa ja ütles, et tavalise kinkekaardi eest e-raamatut vist osta ei saa. Lõin käega ja ostsin paberraamatu,» meenutas ta oma poeskäiku.

Apollo e-kaubanduse müügi- ja arendusjuht Andre Kaibald ütleb esmalt, et  tegelikult saab kinkekaarti kasutada kõikide toodete ostmisel nii kaupluses kui e-poes.

«Hetkel on see puhtalt tehniline küsimus, miks klient ise ei saa e-poes tavalise kinkekaardiga e-raamatut osta,» lisas ta. Kaibald viitas poe kodulehele, kus on kirjas, et Apollost ostetud tavalist kinkekaarti saab kasutada Apollo kauplustes üle Eesti, aga ka Apollo internetipoes.

«Peame tõdema, et hetkel tõesti pole see protsess kõige mugavam. Kuid oleme selle probleemi juba võtnud arendusse ja peagi saab see mure lahendatud,» lubas Kaibald.

Rääkides e-raamatute ostmisest kauplustest, tunnistas müügijuht, et seda täna teha ei saa. «Selle põhjus on jällegi tehniline ning puudutab ka teenuse turvalisust,» selgitas ta.

Kaibaldi sõnul teeb asja keeruliseks see, et e-raamatud asuvad e-raamatute kirjastajate süsteemis ning seetõttu ei ole võimalik neid otse kauplusest müüa.

 «See olukord vajaks suuremaid arendusi, aga võib-olla tulevikus on see teenus elementaarne. Arutame võimalusi e-raamatute kirjastajate esindajatega,» rääkis Apollo esindaja.

Ka Rahva Raamatust  kinnitati, et e-raamatute eest saab tasuda e-kinkekaartidega ning tavaliste kinkekaartidega e-keskkonnas ostelda ei saa.

Poe turundusjuhi Anu Vagensteini sõnul paberkinkekaardiga e-raamatuid osta ei saa. «Samas vajadus kinkekaardi kasutamiseks e-keskkonnas on kasvav ja me tegeleme arendusega, mis seda võimaldaks,» sõnas Vagenstein.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles