Elektrienergia müük oktoobris langes

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrienergia müük oktoobris langes.
Elektrienergia müük oktoobris langes. Foto: Toomas Huik.

Oktoobris müüs Eesti Energia kodumaisel turul 602 gigavatt-tundi (GWh) elektrienergiat, mis on 4,7 protsenti vähem kui möödunud aasta oktoobris.


Eesti Energia teatel müüdi käesoleva aasta oktoobris äriklientidele 387 GWh elektrienergiat ehk 8,9 protsendi võrra vähem kui aasta tagasi.

Eraisikutele müüdi oktoobris 135 GWh elektrit, mis on 3,6 protsendi võrra rohkem kui mullu.

Eesti Energia müük võrguettevõtjatele moodustas 81 GWh, tõustes möödunud aasta oktoobriga võrreldes 4,3 protsendi võrra.

Positiivset mõju oktoobri müügitulemustele avaldas ligikaudu nelja kraadi võrra madalam välistemperatuur kui 2008. aastal samal perioodil. Majanduslangus ja sellest tingitud tööstusettevõtete madalamad tootmismahud on aga müüki vähendanud.

Elektrienergia eksport ulatus oktoobris 206 GWh'ni, mis on eelmise aasta oktoobriga võrreldes 21 protsenti vähem. Ekspordi mahu kahanemise põhjuseks on tänavu madalamad hinnad Põhjamaade energiabörsil Nord Pool.

Eesti Energia oktoobri keskmine elektrienergia müügihind kodumaisel turul ilma võrguteenusteta oli 471 krooni megavatt-tunni eest (kr/MWh).
Sama perioodi keskmine baaselektrienergia hind Nord Pooli Soome piirkonnas oli 550 kr/MWh.

Eesti Energia soojusenergia müük moodustas 2009. aasta oktoobris 119 GWh, kahanedes 19 GWh võrra võrreldes möödunud aasta oktoobriga.

Soojusenergia müügile avaldas negatiivset mõju konkurentsi tihenemine Tallinna soojusturul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles