Seaduseelnõu ähvardab kaotada maa-apteegid

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Täna riigikogu sotsiaalkomisjonis arutlusel olev seaduseelnõu kaotaks üldapteegi tegevusloa väljaandmise ja muutmise piirangud, kuid see ähvardab maa-apteeke väljasuremisega.

Täna on apteekide asutamine reguleeritud - linnades üks apteek 3000 elaniku kohta, ning maal ei tohi üks apteek olla teisele lähemal kui üks kilomeeter, vahendab ERR Uudised.

Piirangute mõte on selles, et apteegid ei oleks ainult tõmbekeskustes ehk nn magusates kohtades, vaid neid jaguks ka sinna, kus käive ei ole nii suur, kuid inimesed reaalselt siiski apteegiteenust vajavad.

Apteekide Ühenduse juhataja Kadri Tammepuu sõnul on nii Eesti Apteekrite Liit kui Eesti Apteekide Ühendus veendunud, et uue seaduse jõustudes satuvad ohtu maa-apteegid. Tema sõnul näitas uuringufirma Faktum Ariko abil korraldatud küsitlus, et 87 protsenti maa-apteekidest tulevad vaevu ots-otsaga toime või on koguni kahjumis.

Sotsiaalministeeriumi tervishoiuosakonna ravimipoliitika juht Dagmar Rüütel ütles, et senistel piirangutel pole mõtet, sest need pole täitnud eesmärki ega ole aidanud kaasa suurema arvu apteekide rajamisele maale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles