Soovitusi Windows XP välja vahetamiseks

, Windows Baltikumi tootejuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uutel arvutitel on juba kasutusel Windows 8 operatsioonisüsteem.
Uutel arvutitel on juba kasutusel Windows 8 operatsioonisüsteem. Foto: Microsoft

Kuna järgmise aasta 8. aprillil lõpetab Microsoft toe pakkumise kümne aasta vanusele Windows XP-le ja Office 2003-le, siis tasuks nende kasutajatel turvalisuse kaalutlustel oma arvuti operatsioonisüsteem välja vahetada. Soovitusi jagab Windows Baltikumi tootejuht Andres Sirel.

Microsofti otsus tähendab, et enam ei pakuta Windows XP-le ja Office 2003 versiooniuuendusi ja turbevärskendusi. Ilma turbevärskendusteta võivad inimeste andmed muutuda haavatavaks ning viirusetõrjeprogrammid ei suuda enam arvutit täielikult kaitsta. Arvutit ohustavad viirused, nuhkvara ja muu ründetarkvara, mis võivad varastada isiklikku infot ja seeläbi palju kahju teha.

Samuti võivad esile kerida mitmed tarkvaraprobleemid. Paljud tarkvara- ja arvutitootjad lõpetavad Windows XP-d kasutavate enda toodete toe, sest neil pole võimalik saada Windows XP ja Office 2003 värskendusi. Näiteks vajab uus Office kaasaegset Windowsi ega tööta enam Windows XP-ga. Toetusega tarkvara puudumine ja Windows XP-d käitav aegunud arvuti võivad endaga kaasa tuua süsteemirikkeid, mille tulemusena arvuti lakkab töötamast.  Probleemide ilmnemisel ei pakuta ka enam veebi- ja telefonipõhist tehnilist tuge. 

Selleks, et taolisi ebameeldivusi vältida soovitab Microsoft üle minna uuele Windows 8-le. Windows 8-le tuleb 18. oktoobril välja uus versioon Windows 8.1 ning kõik praegused Windows 8 kasutajad, saavad Windows 8.1-le üle minna tasuta.

Vanematel arvutitel ei pruugi Windows 8 töötata. Selle väljaselgitamiseks soovitame kasutada tasuta tööriista, mis teeb vastava kontorolli teie arvutis. Tööriist on saadavad Microsofti eestikeelsel veebilehel.

Ülevaate Windows 8 süsteeminõuetest, et oma arvutis kasutada Windows 8-t saab alljärgneva lingi alt.

Windows 8 ja uue Office’i saab osta ka enamusest arvutikaupade poodidest või ning seejärel see ise endale arvutisse allalaadida. Samuti on neid tooteid võimalik osta Microsofti veebilehe kaudu.

Vajadus uue arvuti järgi

Kui siiski selgub, et teie arvutil Windows 8 ei tööta, siis on mõistlik kaaluda uue arvuti soetamist sõltuvalt teie eelarvest. Valik on äärmiselt lai alates tahvel-, teisendatavatest- kuni süle- ja lauaarvutiteni. Uued arvutid on kiiremad, väiksemad, parema akuga ja kasutavad tõhusamat turbetehnoloogiat ning kaasaegsema disainiga. Lisaks tahvelarvutitele on saadaval mitmed puutetundlikud sülearvutid, mis teevad veebis otsingu, piltide vaatamise või näiteks raamatute ja dokumentide lugemise märgatavalt mugavamaks.

Enamus uutel müügil olevatel arvutitel on juba Windows 8 peal ja nende puhul lisainvesteeringuid operatsioonisüsteemi ostmisse ei ole vaja teha. Microsoft Office kasutamiseks on poes saadaval nii Office 2013 karbitootena kui ka igakuiste maksetega Office 365 teenusena. Näiteks Office 365 Home Premium sobib peredele, kes soovivad Office’it ja muid võimalusi kasutada kuni viies PC- või Mac-arvutis ja viies mobiilsideseadmes.

Uus Office ühendab Office'i arvutisse paigaldatavad rakendused muude teenustega, mille seas on näiteks Skype'i kõneaeg ja SkyDrive'i talletusruum veebis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles