Raadiokuulajat häirib e-sigareti reklaam

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-sigaret.
E-sigaret. Foto: Reuters / Scanpix

Raadiokuulajat häirib e-sigareti reklaam, kus toonitatakse, kui nauditav on suitsetamine.

«Raadiost kuuleb tihti Nicorexi e-sigareti reklaami, mis räägib suitsetamisnaudingust,» lausus Tarbija24 lugeja Kristjan. «Mind häirib just sõna «suitsetamisnauding», kuna sellega ju reklaamitakse suitsetamist kui sellist. Jah, tõsi, e-sigaret on vist veel natuke ebaselges piirkonnas müügi ja reklaami osas…» tõdes noormees. «Siiski ei arva ma, et see päris õige on.»

eCig Group OÜ juhatuse liige Sven Kotke selgitas, et reklaam on suunatud inimestele, kes suitsetavad tavasigarette. «Kutsume neid inimesi üles tervislikumat alternatiivi kasutama. Me ei propageeri suitsetamist,» kinnitas Kotke ja lisas: «Tahame, et suitsetavad inimesed, kes seda naudivad, lõpetaksid nii enda kui ka kõrvalolijate tervise kahjustamise. «Suitsetamisnauding» on just see, miks suitsetaja ei saa oma sõltuvusest loobuda. Meie reklaamis ongi see mainitud just mõttega, et nauding jääb, kuid nüüd on see tegevus tervislikum.»

Tarbijakaitseameti avalike suhete osakonna juhataja Hanna Turetski sõnas, et pelgalt antud informatsioonile tuginedes ei saa nad öelda, kas kõik on korrektne või mitte. «Peame siiski omalt poolt asjaolusid selgitama, mistõttu ei saa ka rohkem kommenteerida,» ütles Turetski.

«Suitsetamisnaudingu uus tase»

Kotke tsiteerib raadios lastavat reklaamteksti: «Rääkima hakkab telefoni efektiga erutatud naishääl NVO: Ma ostsin selle ära! Nicorexi e-sigareti, ma arvan, et ta hakkab seda jumaldama (naerab), nagu ta jumaldab mind! Muusika läheb rütmikaks ja jätkab tavalise häälega NVO: Kui hoolid oma suitsetajast lähedase või enda tervisest siis osta talle kvaliteetne Nicorex e-sigaret! Ebameeldiv konihais, suitsetajaköha ja muud tervisele kahjulikud kaasmõjud jäävad alatiseks minevikku! Tutvu valikuga nicorex.ee – püsikliendile anname kolme vedeliku ostmisel alati kaasa tasuta aurusti! Nicorex e-sigaret – suitsetamisnaudingu uus tase!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles