Mullu eemaldati ringlusest sadu tuhandeid võltsitud eurosid

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: Liis Treimann.

Euroopa Keskpanga teatel eemaldati 2009. aasta teisel poolel raharinglusest kokku 447 000 võltsitud euro rahatähte, vahendas eubusiness.com.


Aasta teisel poolel oli avastatud valeraha kasv siiski väiksem kui aasta esimesel poolel: kui esimesel poolaastal kasvas avastatud valeraha hulk 17 protsenti, oli teisel poolaastal kasv kaheksa protsenti.

Sellest hoolimata tõdes Euroopa Keskpank, et ringleva valeraha hulk on siiski tagasihoidlik, kui arvestada seda, et ringluses on kokku 12,8 miljardit euro rahatähte.

Kõige enam on avastatud 20-euroseid rahatähti, mis moodustavad kõigist võltsitud eurodest 47 protsenti. Enamik valerahast (97 protsenti) olidki 20-, 50- ja 100-eurosed ning 98 protsenti kogu valerahast avastati eurotsooni riikides.

Suurima võltsitud eurode saagi sai eelmise aasta 21. augustil Hispaania politsei, kes avastas ligi üheksa miljoni euro vääringus võltsitud 500-euroseid rahatähti.

Itaalia politseil õnnestus aga likvideerida seitsme miljoni euro vääringus võltsitud 50-euroseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles