Eesti suursaadik rääkis Austria presidendiga Mozartist ja Arvo Pärdist

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wolfgang Amadeus Mozart.
Wolfgang Amadeus Mozart. Foto: Repro.

Tänasel volikirja üleandmisel rääkis uus Eesti suursaadik Austria presidendiga muuhulgas kultuurisuhetest, Wolfgang Amadeus Mozartist ning Arvo Pärdit.

Täna andis Eesti Vabariigi suursaadik Eve-Külli Kala Austria Vabariigi liidupresidendile Heinz Fischerile üle oma volikirja, vahendas välisministeeriumi pressiesindaja.

Volikirja üleandmisele järgnenud kohtumisel räägiti pikemalt Eesti ja Austria heast ajaloolisest läbikäimisest ja märkimisväärselt tihedatest kultuurisuhetest. Eraldi
peatuti huvitavatel seikadel Eesti ja Austria kultuurikontaktide loos. Kõneldi juba 1795. aastal Tallinnas etendunud Mozarti «Võluflöödist» aga ka tulevastest koostööplaanidest.

«2010. aasta mais plaanime Arvo Pärdi 4. sümfoonia ettekannet Viinis Põhjamaade sümfooniaorkestri poolt,» märkis Eve-Külli Kala. «Lisaks headele kultuurisuhetele tuleks tihendada riikidevahelist läbikäimist erinevatel töötasanditel,» ütles suursaadik ja lisas, et suhtlusele annab kindlasti uue impulsi ka Lissaboni leping. 

President Fischer ja suursaadik Kala hindasid heaks ka Eesti ja Austria koostööd vastastikuste kandidatuuride toetamisel rahvusvahelistes organisatsioonides ning
lubasid seda praktikat jätkata. Suursaadik palus Austria toetust Eesti kandidatuurile kandideerimisel EL justiits- ja siseküsimuste IT-süsteemide agentuuri asukohamaaks.

Vestluse käigus soovis suursaadik Eve-Külli Kala president Fischerile edu lähenevatel presidendivalimistel. Fischer palus edastada oma parimad soovid Eesti presidendile ja rahvale.

Eve-Külli Kala on sündinud 10. novembril 1959. aastal Tartus. Suursaadik on lõpetanud Tallinna Pedagoogilise Instituut inglise ja saksa filoloogia eriala ning
Eesti Diplomaatide Kooli. Ta on õppinud ka Oxfordi Ülikoolis ja Genfi Rahvusvaheliste Uuringute Instituudis.

Alates 1992. aastast on Kala töötanud Eesti välisteenistuses. Aastatel 1992-1996 töötas ta välisministeeriumi poliitikaosakonnas, aastatel 1996-1999 Eesti esinduses Euroopa Nõukogu juures Strasbourgis ja aastatel 1999-2001 oli Kala välisministeeriumi Kesk- ja Põhja-Euroopa büroo direktor.

Aastatel 2002-2006 oli Eve-Külli Kala Eesti suursaadik Tšehhi Vabariigis ning enne praegusele ametikohale asumist oli Kala välisministeeriumi personaliosakonna peadirektor. 

Suursaadik Eve-Külli Kala räägib inglise, saksa, soome ja vene keelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles