Säästumarket vallandas kahest poest pooled töötajad

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Säästumarket vallandas kümme poest kaupa varastanud müüjat.
Säästumarket vallandas kümme poest kaupa varastanud müüjat. Foto: Priit Simson

Kiviõli ja Kohtla-Järve Säästumarketist vallandati kümme inimest, sest nad tabati suurejooneliselt varguselt - kuigi turvamees ja valvekaamerad jälgisid müüjate iga liigutust, tassisid müüjad koos abikaasadega poest toidumoona välja tuhandete kroonide eest, makstes kassasse mitukümmend korda väiksemaid arveid.


Näiteks vinnas müüja kassalindile suure kotitäie apelsine, kuid tema kolleeg lõi selle kaaluks käsitsi kassasse kõigest 100 grammi, kirjutab

Õhtuleht

.

Kaupa varastati kolleegide vastastikuse abistamise korras ning vahel tarisid toidumoona poest välja ka müüjate abikaasad-peigmehed.

Kindla tükihinnaga kauba jätsid varasmüüjad aga lihtsalt kassast läbi löömata - ostukäruga sõideti kassa juurde, kraam laoti lindile ning kõik käis ka kassiiri käest läbi, kuid kassasse löödi sisse vaid mõni üksik odavam asi.

Säästumarketi poeketi omaniku Rimi Eesti Foodi esindaja tunnistas, et kümmet varast ei vallandatud, vaid töölepingud nendega lõpetati poolte kokkuleppel - müüjad tunnistasid oma süüd ja olid nõus kahju kinni maksma, kuna muidu oleks asi politseisse antud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles