Liigesehaiged saavad homme tasuta koolitust

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Eesti Reumaliit korraldab homme, 4. märtsil reumatoidartriidi ehk põletikulise liigesehaiguse teemalise tasuta koolituspäeva.

Koolitusel räägib teiste seas Põhja-Eesti Regionaalhaigla reumatoloog Piia Tuvik reumatoidartriidi olemusest ja nüüdisaegsest ravist ning füsioterapeudi juhendamisel õpetatakse reumatoidartriidi liikumisravi ja praktilisi harjutusi. Koolituspäev toimub kella 15-17.30 Tallinnas hotelli Euroopa (Paadi tn.5) konverentsikeskuses ja on kõigile osalejate tasuta.

Reedel toimuvad sarnased üritused ka Tartus ja Põlvas.

Reumatoidartriit on põletikuline liigesehaigus, mille korral haigestuvad mõned või paljud liigesed korraga ning harva ka erinevad siseorganid. Reumatoidartriit on krooniline haigus, mis kulgeb ägenemiste ja vaibumistega. Haigus saadab inimest kogu elu ja seda ei õnnestu täielikult välja ravida, kuid tänapäevase raviga saab haiguse kulgu väga olulisel määral mõjutada ja liigeseid raske kahjustuse eest kaitsta.

Tallinna koolituspäeva kava

15.00-15.10 sissejuhatus päeva, Eesti Reumaliit

15.10-15.25 patsiendi lugu «Minu elu reumatoidartriidiga»

15.25-16.50 reumatoidartriidi olemus ja nüüdisaegne ravi, reumatoloog Piia Tulvik

16.50-17.30 reumatoidartriidi liikumisravi ja praktilised harjutused

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles