Põletikulise seljavaluga inimestele tehakse homme tasuta koolitust

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reumaliit korraldab 11. märtsil kroonilise lülisamba haiguse teemalise tasuta koolituspäeva.
Reumaliit korraldab 11. märtsil kroonilise lülisamba haiguse teemalise tasuta koolituspäeva. Foto: PantherMedia / Scanpix

Eesti Reumaliit korraldab homme, 11. märtsil spondüliidi ehk kroonilise lülisamba haiguse teemalise tasuta koolituspäeva.


Koolitusel räägib teiste seas näiteks Põhja-Eesti Regionaalhaigla reumatoloog dr Piia Tuvik anküloseeriva spondüliidi olemusest ja kaasaegsest ravist ning füsioterapeudi juhendamisel õpetatakse spondüliidi liikumisravi ja näidatakse praktilisi harjutusi.

Koolituspäev toimub kell 15 - 17.30 hotelli Euroopa konverentsikeskuses Paadi 5 ning on kõigile osalejate tasuta.

Anküloseeriv spondüliit, tuntud ka Bechterevi haiguse nime all, on krooniline tervet organismi haarav põletikuline, peamiselt kogu lülisammast kahjustav liigesehaigus.

Haigus kulgeb ühtlaselt kroonilisena kui ka perioodiliste ägenemistega. Spondüliit on tavaliselt nooremas eas algav lülisamba- ja seljahaigus, mida on väga raske diagnoosida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles