Tallinna botaanikaaed saab uue piirdeaia

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna botaanikaaias kasvab palju haruldasi taimi.
Tallinna botaanikaaias kasvab palju haruldasi taimi. Foto: Peeter Langovits

Tallinna botaanikaaias alustati ehitustöödega, mille käigus lammutatakse vana võrkaed ning paigaldatakse selle asemele uus.


Botaanikaaia maa-alal paiknevad suured nii kohalikud kui ka erinevatest maailma piirkondadest pärinevad ja Eesti kliimas välitingimustes kasvavate taimede kollektsioonid, mis on seni vargustele ja vandalismile suhteliselt avatud olnud.

«Uue piirdeaia ehitamine ja turvakaamerate paigaldamine aitab kaitsta taimeistandusi vandaalide ja varaste eest,» ütles abilinnapea Deniss Boroditš . «Sel aastal on kavas rekonstrueerida ka rippsild, mis võimaldab Lasnamäe linnaosa inimestel ja ümberkaudsetel elanikel otse üle Pirita jõe silla minnes botaanikaaeda külastada. Silla kaudu pääseb ka mööda Kiviaia teed Kloostrimetsa teele ja bussipeatusse.»

Tänaseks on sõlmitud leping piirdeaia ehitamiseks firmaga Fagel. Vormistamisel on leping piletimüügi kioski paigaldamiseks ning käimas on ka riigihange turvakaamerate ülespanemiseks.

Ehitus- ja rekonstrueerimistööd on kavas lõpetada tänavu 1. juuniks, mil algab Tallinna botaanikaaia külastamise kõrghooaeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles