Mulgikross on külaliste võõrustamiseks valmis

Madis Luik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Laupäeval ligi kahesaja sõitja osavõtul Holstre-Nõmmel peetava Mulgikrossi korraldajad on sportlaste ja publiku vastuvõtuks valmis.



Nende valmisolekut kinnitas eile võistluste direktori kohustustes olev Rome Arumaa.



«Ettevalmised on kulgenud plaanitult,» lausus ta.


Arumaa sõnul on võistluste juhendis tehtud väike muudatus, mis, tõsi küll, puudutab eelkõige osalejaid.



«Asendasime MX1 klassi MX Openiga, mis tähendab, et Open-klassi sõidus saavad kaasa teha ka MX2 klassi sõitjad,» rääkis ta.



Nagu paljudel varasematelgi kordadel, algab Mulgikross veerand tundi enne esimest võistlusstarti, kell 11.45, osalejate paraadsõiduga.



Tänavuse ürituse formaat on Rome Arumaa ütlemist mööda mullusega sarnane. Klassides 85 cm³, MX2 ja MX Open on kavas kolm võistlussõitu, millest esimene kestab 20 minutit pluss kaks ringi ning kahe järgmise kestus on kaheksa minutit pluss üks ring.



Väikseima kubatuuriga, 65 cm³ tsiklitel sõitvad noormehed teevad kaks starti ning sõidu pikkus on 12 minutit pluss kaks ringi.



Suuremate tsiklite teise ja kolmanda sõidu juhatab sisse lohutussõit, millele stardivad need, kes ajatreeningute põhjal võistlussõitudele ei pääsenud.



Mulgikrossi korraldusmeeskonna juhi Tauno Tuula väitel tänavu võistlusrajal suuri ümberehitusi tehtud pole.



«Oleme eelkõige panustanud sõitjate turvalisusse, ent veidi korrigeerinud ka suuri hüppeid, mis peaksid publikule ja osalejatele pakkuma senisest veelgi mõnusamaid elamusi,» kõneles ta.



Tänavu 25. aastapäeva tähistav Mulgikross on ühtlasi Eesti, Soome, Läti ja Leedu motokrossi maavõistlus. Seetõttu on rajale oodata kõigi nende riikide esindajaid. Lisaks on stardinimekirjas sõitjaid Venemaalt.



Esimene võistlusstart antakse Holstre-Nõmmel laupäeval kell 12.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles