Maailma veidramad restoranid

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Restorani Modern Toilet eine.
Restorani Modern Toilet eine. Foto: facebook.com

Tavaliselt keskenduvad restoranid heale toidule, kuid mõned restoranid julgustavad inimesi välja astuma oma mugavustsoonist ja proovima midagi teistsugust.

Portaal Business Insider jagab lugejatega mõningasi maailma veidramaid restorane, neiks on kindlasti näiteks tualeti- ja jääteemaline restoran.

Heart Attack Grill, Las Vegas

Restorani omanik jõudis hiljuti meediasse, kuna ütles sirgelt välja, et tema pakutav toit on tervisele kahjulik ning võib koguni tappa. Heart Attack Grill ei ole kunagi kartnud julgeid turundustrikke, näiteks on seal kirjas kalorid kõikide toitude kohta, ka lubab restoran üle 160 kilo kaaluvatel inimestel tasuta süüa.

Restoran Ithaa Undersea, Maldiivid

«Pärlmutri» restoran asub Maldiividel pea viis meetrit allpool merepinda. Seal avaneb imeline merealune vaade. Restoranis serveeritakse kuuekäigulist menüüd, ka näiteks homaari carpacciot.

Restoran Ithaa Undersea

Twin Stars, Moskva

Venemaal asuvas uues restoranis Twin Starsis töötavad teenindajad on kõik kaksikõed ja -vennad. Restoraniomanik Alexei Khodorkovsky on öelnud, et mõtte sai ta oma lemmikust lapsepõlvefilmist «Kingdom of Crooked Mirrors», kus tüdruk avastas oma kaksiku läbi peegli. Kuidagi õnnestus omanikul palgata piisaval hulgal teenindajatööd oskavaid kaksikuid.

Hachikyo, Jaapan

Hachikyo restorani omanik pääses sel aastal meediasse väljaütlemisega, et trahvib kõiki kliente, kes ei söö oma taldrikut tühjaks. Restorani selgitusel on karm reegel tegelikult moodus annetada raha kaluritele, kes töötavad ohtlikes tingimustes. «Et näidata meie tänu ja lugupidamist toidu vastu, mida meile hangitakse, on keelatud isegi ühe riisitera järelejätmine taldrikule,» seisab menüüs.

Restoran Modern Toilet, Taiwan ja Hong Kong

Selles restoranis istuvad külalised prill-laual ja maiustavad näiteks šokolaadijäätisega nõust, mis meenutab oma kujult tualettpotti. Toitu serveeritakse ka pisikestes vannides ja kraanikaussides.

Foto: Restoran Modern Toilet / Facebook

Kohvik Barbie, Taipei

Selle üleni roosa Barbie-teemalise kohviku «Barbie Cafe» sisekujundus ja menüü on inspireeritud Matteli Barbie’st. Lootused on kõrged, et käesoleva aasta alguses avatud kohvik ühes mandliküpsiste ja «lõhe ilusalatiga» aitab Barbie moebrändi paremini müüa.

Dinner in the Sky («Tarvarestoran»), ülemaailmselt

«Taevarestorani» mahub 22 külalist, kes istuvad viiekümne meetri kõrgusel ühe suure laua taga. Kokk ja abipersonal on laua keskel. Restoranid on 45 riigis üle maailma, seal hulgas Eestis. Lähemalt vaata siit.

Restoran Chillout, Dubai

Jääteemaline restoran pakub kuumi sööke ja jooke. Külalistele antakse sisenemisel kapuutsiga parkad, jalatsid ja kindad ning tasuta kokteil. Söögikohas on kõik jääst, kaasa arvatud mööbel, nõud, klaasid ja valgustid.

Foto: Chillout jäärestoran

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles