Rail Balticu pilet konkureerib lennuki omaga

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mugav rongiühendus Euroopaga võib lähiajal teoks saada.
Mugav rongiühendus Euroopaga võib lähiajal teoks saada. Foto: Andres Haabu / Postimees

Majandusministeeriumi pressiesindaja Rasmus Ruuda sõnul peaks Rail Balticu rongipilet  olema kallim kui bussipilet, kui odavam kui lennuki oma.

«Kui palju võiks maksta rongipilet Tallinnast Berliini 10 ja enama aasta pärast – selle arvutamisega ei tuleks toime isegi hiromant või pendlimees,» ütles Õhtulehele majandusministeeriumi nõunik Rasmus Ruuda.

Konsultatsioonifirma AECOMi Rail Balticu teostatavusuuringus on kirjas, et raudtee valmimisel maksaks rongipilet Tallinnast Pärnusse nende arvutusel 10,4 eurot ja Pärnust Riiga 15,4 eurot ehk siis Tallinnast saaks Riiga umbes 26 euroga.

«Kindel on see, et Rail Balticu piletihind hakkab võistlema lennuki, bussi ja autosõidu hindadega ehk see peab olema konkurentsivõimeline,» tõdeb Ruuda.

Hirmkalli piletihinna pärast värisejale ei tule ilmselt lohutuseks seegi teadmine, et näiteks Prantsusmaal maksab linnade-vahelise tavarongi pilet juba praegu kaks korda rohkem kui AECOMi uuringus 2020. aastaks ennustatud Rail Balticu kiirrongi pilet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles