Nördinud ema: Viimsi spaa püüab rikastuda laste koolivaheaja arvelt!

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimsi Spa.
Viimsi Spa. Foto: Egert Kamenik/Postimees

Möödunud nädalal Viimsi spaad külastanud Mari sai suure üllatuse osaliseks, kui avastas, et muidu lapsele seitse eurot maksva spaa- ja saunapileti eest tuleb koolivaheajal välja käia koguni 14 eurot.

«Kusjuures kviitungi peale oli veel märgitud, et tegemist on sooduspiletiga. See on igal juhul lastevaenulik, eriti, kui tahta veel mitme lapsega minna,» ütles Mari nördinult. «Kahe lapse eest tuli välja käia 28 eurot, lisaks enda pilet, kokku 42 eurot. Seda on ikka palju mis palju kahe ja poole tunni eest. Viimsi spaa lihtsalt kasutab juhust, et laste koolivaheaja arvelt rikastuda!»

Kuigi üllatus oli suur, ei jätnud Mari siiski pileteid võtmata. «Ostsin need hambad ristis ära, kuna lastele oli lubatud ja kaugelt kohale tuldud,» tõdes ta. «Seal on ka ujumisbassein, seega pole see mitte ainult lõbustus, vaid ka trenn.»

Viimsi Spa saunakeskuses ja spordiklubis kehtivad riiklikel pühadel ja koolivaheaegadel (v.a suvevaheaeg) nädalavahetuse hinnad. «Koolivaheaja koormus on oluliselt suurem, külastajate arvu suurenemine on seotud ka meiepoolsete kulude tõusuga,» selgitas Viimsi spaa müügijuht Lauri Teorein, miks peab pileti eest koolivaheaegadel kaks korda kõrgemat hinda maksma.

Mari imestas, et möödunud nädala esmaspäeval maksis pilet veel seitse eurot, kuid neljapäeval juba 14 eurot, kuid ometi oli ju mõlemal päeval koolivaheaeg. «Paras segadus.»

«Reeglina kehtib kallim hind,» kinnitas Teorein. Ta lisas, et teinekord on Viimsi spaa teinud koolivaheajal hommikupoolsetel aegadel, kui rahvast on vähe, jooksvaid soodustusi. «See ei ole reegel, pigem erand.»

Seevastu pakub näiteks Aura veekeskus koolivaheajal teenust ikka sama hinnaga – veepargi sooduspilet on viis eurot. «See on tõsi, et mitmed veekeskused Eestis ja naaberriikides tõstavad koolivaheajal piletihindasid, aga meie pole seda teed läinud,» ütles Aura Keskuse juhataja Kairi Ustav. «Nõudlus on sel ajal loomulikult kordades suurem, kuid lapsesõbraliku ettevõttena pakume koolivaheajal teenust ikka sama hinnaga. Mida siis veel koolivaheajal teha, kui mitte veekeskuses sõpradega lustida?!»

Ustavi sõnul on lapsed oma puhkuse pärast rasket koolitööd auga ära teeninud ja ta ei mõista, miks peaks neid karistama kõrgema piletihinnaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles