Lugeja küsib: miks on poodides riideesemetel taskud kinni õmmeldud?

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõningatel toodetel on taskud kinni õmmeldud, et toode säilitaks korrektse välimuse.
Mõningatel toodetel on taskud kinni õmmeldud, et toode säilitaks korrektse välimuse. Foto: SCANPIX

«Olen poodides märganud, et vahel on jakkidel või pükstel taskud kinni õmmeldud, ja kui olen müüja käest küsinud, miks see nii on, pole mulle osatud vastata. Miks on poodides riideesemetel taskud kinni õmmeldud?» uuris Tarbija24 lugeja.

Vastab Kaubamaja Naistemaailma teenindusosakonna juht Külli Piller.

Mõningatel toodetel on taskud kinni õmmeldud, et toode säilitaks korrektse välimuse nii transpordi käigus kui hiljem kaupluses riidepuul olles. Kas toote ostja toodet kasutades eelistab taskud lahti harutada, et neid saaks ka kasutada või eelistab säilitada toote korrektset vormi võimalikult kaua, on igaühe enda eelistuse küsimus. Samas on ka tooteid, millel nö kinni õmmeldud tasku ei olegi päris tasku, vaid dekoratiivne element tootel, seega tasuks olla tähelepanelik enne tasku lahti harutamist.

Mainiksin veel ühte nippi, mida mõningad kvaliteetrõivamärgid kasutavad pükste puhul, kuna aeg-ajalt tuleb see klientidele üllatusena. Nimelt ei ole pükste alläär lõpuni valmis õmmeldud. Seda selleks, et ostja saaks lasta pükste pikkuse täpselt endale sobiva pikkusega lõplikult valmis õmmelda. Sellisel puhul pakume meie kliendile tasuta õmblusteenust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles