Linnadevaheline bussisõit läheb kallimaks

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebe buss. Foto on illustreeriv.
Sebe buss. Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Sebe tütarfirma Eesti Buss tõstab alates 1. detsembrist bussipiletite hindu keskmiselt viis protsenti kaugliinidel, mille puhul tulud ei kata kulusid. Samas laieneb soodustuste saajate ringi.

«On oluline rõhutada, et kaugbussiliiklus toimub ainult kommertsalustel ehk piletist saadud tulu peab igal juhul katma kulud,» nentis Sebe tütarfirma Eestu Buss OÜ  juht Tõnu Ruusamäe. 

«Säilitamaks liinivõrku, korrigeerisime mõõdukalt hindu. Meie eesmärk ei ole kindlasti vähemtulusaid liine sulgeda,» tõdes Ruusamäe.

Bussipiletite hinnad tõusevad keskmiselt viis protsenti liinidel, kus see on liini käigus hoidmiseks vajalik. Millistel liinidel täpselt, pole veel kindlalt paigas. Põhisuundadel nagu näiteks Tallinn-Tartu-Tallinn, Tallinn-Pärnu-Tallinn jne jäävad hinnad samaks.

Kuni 30-aastased noored

«Et hinnatõus oleks tarbijale mõistlik ja vastuvõetav, muutsime samas ka soodustuste paketti,» rääkis Ruusamäe. Detsembrist saavad üle 60-aastased 40-protsendilise soodustusega sõita ka laupäeval. Kui senisest said soodsamalt sõita kuni 26-aastased noored, siis järgmisest kuust laieneb soodustus kuni 30-aastastele. «Arvan, et see on äärmiselt oluline, kuna tänapäeva tudengid on juba vanemad kui 26-aastased,» selgitas Ruusamäe.

Lisaks oli siiani kliendikaardisoodustus 30 senti piletilt, mis oli kallim kui 1.30 eurot. Edaspidi on soodustus kümme protsenti ning vastavalt läbitud kilomeetritele (2000 kilomeetrit kvartalis) lisandub täiendav soodustus 10 protsenti.

Soodustused Noorte Ekspressidel alates detsembrist:

-10%- kliendikaardiga.

-20%- kliendikaardi ning kogutud kilomeetritega*.

-30% - noored kuni 30 eluaastat, eakad T,K,N,L.

-40% - noored kuni 30 eluaastat, eakad T,K,N,L + kliendikaart.

-50%- noored kuni 30 eluaastat, eakad T,K,N,L + kliendikaart + kogutud kilomeetrid.

Soodustused muul liinivõrgul alates detsembrist:

-10%- mitte vähem kui 0,30 € - kliendikaardiga.

-30%- eakad T,K,N,L  ja noored kuni 30 eluaastat L.

-40% - eakad T,K,N,L  ja noored kuni 30 eluaastat L + kliendikaart.

*Eesti Buss OÜ on Sebe grupi tütarettevõte, mis opereerib alates novembrist 59 Eesti-sisest kaugbussiliini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles