Popkunst ja vaikelu Gildi galeriis

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Peegli postkaardid.
Andrus Peegli postkaardid. Foto: Sille Annuk

Kunstnik Andrus Peegel on viinud Gildi galeriisse oma kaheksa popkunstitaiest, kus vanad postkaardid on nüüdisaegseid töövahendeid kasutades miksitud mänguliseks ja modernseks.


«Ettevõtmise idee on näidata, et saja aasta tagused asjad saab panna popkunsti võtmesse nii, et need annavad väga intrigeeriva ja huvitava tulemuse – hoopis teise mõõtme,» selgitab kunstnik.

Andrus Peegel on oma töödesse miksinud rasterpindu ja kontraste, kasutanud puhtaid värve, joonistamist ja üleskaneerimist ning selle kõik veel arvutis läbi töötanud.

Ta märgib, et ei ole olnud tehniliselt väga puhas, vaid töötanud impressiooni ja naudinguga ning nii mõnegi asja meelega nihkesse lükanud – nagu popkunstis ikka. Kunstnik rõhutab, et idee on pärit tema peast ja arvuti on talle olnud vaid käepikendus.

Peegel on leitud tehnikast suures vaimustuses, nimetab seda epohhi loovaks ning kibeleb samal viisil jäädvustama ka Tartu linnavaateid.

Kunstipoe perenaine Rosalie Pedassaar lisab, et galeriis on veel teisegi kunstniku, Jan Tammiku tööde näitus. See koosneb mere-, loodus- ja vaikelumaalidest. Mõlemad väljapanekud jäävad seintele umbes kuuks ajaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles