Müüjatele 500 eurot lubanud pood jääb avamata

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harkujärve Konsum jääb avamata.
Harkujärve Konsum jääb avamata. Foto: Andres Haabu

ETK Jaekaubanduse AS jätab avamata Harkujärve Konsumi, kuna hoolimata hoone arendaja korduvatest lubadustest ja tähtaegadest pole tänaseni saadud hoonele kasutusluba.

Harkujärve Konsum pidi esialgu oma uksed avama septembri alguses. Septembri keskel teatas ettevõte, et Konsum avatakse oktoobris ja sinna otsitakse klienditeenindajaid, kellele pakutakse ainuüksi tööle tulemise eest 500 eurot brutos. Seejuures pidi tööle asumisel kehtima kohustus töötada vähemalt kuus kuud.

Ent täna teatas ETK Jaekaubanduse juhatuse liige Margus Musthallik, et Harkujärve Konsum jääb avamata. «Oleme mitmete kuude jooksul kuulnud arendajalt üha uusi ja uusi lubadusi ning tähtaegu hoone valmimise ja üleandmise kohta, kuid tänaseni pole hoonel kasutusluba ja meie jaoks on selgusetu, millal ja kas üldse saaksime seal kaupluse avada,» ütles Musthallik. «Võtsime tööle inimesi ja tegime suuri investeeringuid kaupluse sisseseadesse, mis praegu seisab jõude ja toob meile iga päevaga suuremat kahju,» tunnistas ta.

«Oleme hoone arendajaga pikalt läbirääkimisi pidanud ja püüdnud probleemidele lahendust leida, kuid arendajapoolse, meile arusaamatu käitumise tõttu oleme jõudnud seisu, kus peame uue poe avamisest loobuma,» lausus Musthallik. «Vabandan südamest kõigi Harkujärve ja Astangu piirkonna elanike ees, kes omale uut kodupoodi ootasid.»

Musthallik lisas, et Harkujärve Kosumisse värvatud ja tööle võetud inimestele pakutakse tööd teistes  ETK Jaekaubanduse kauplustes. Seejuures ettevõte oma lubadust ei murra – paarkümmend teenindajat, kes on praeguseks Harkujärve Konsumisse värvatud, saavad ikkagi 500 eurot brutos.

Eesti Tarbijateühistute Keskühistu (ETK) turundusdirektor Andres Lemberi sõnul oli septembri alguses Harkujärve Konsum ehituslikult enam-vähem valmis. «Väljastpoolt näis see juba ilus pood, mistõttu on vahepeal tarbijad helistanud ja küsinud, millal see ometi avatakse. Väga piinlik,» tunnistas Lember.

«Oleme investeerinud inimestesse, sõlminud lepinguid allrentnikega… Lepingu ülesütlemine oli väga pikalt kaalutud otsus, mille tegime raske südamega. Püüdsime kompromissi leida, kuid ei jõudnud tulemuseni. Nii lihtsalt ei saanud enam jätkata, majanduslik kahju kasvas iga päevaga,» tõdes Lember, kelle sõnul on see, mis Harkujärve Konsumist edasi saab, hoone arendaja mure.

Musthallik nentis, et ettevõte jätkab aktiivselt uute kaupluste rajamise võimaluste otsimist Tallinnas. ETK Jaekaubanduse AS on Eesti Tarbijateühistuste Keskühistu (ETK) tütarettevõte, kes opereerib praegu Tallinnas kahte Maksmarketit ja nelja Konsumit ning Pärnu linna ja Audru valla piiril tänavu juulis avatud Maksimarketit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles