Rapla söögikoha endine töötaja: selle inimese alluvuses pole võimalik töötada

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Raplas töötajate puuduse tõttu uuest aastast uksed sulgeva restorani Roheline Ait endise töötaja sõnul on söögikoha omanik ebastabiilse iseloomuga ning seetõttu ei soovi inimesed sinna tööle minna.

Täna Postimehes ilmunud artiklis kritiseeris Rohelise Aida omanik Pekka-Paavo Keskküla noorte vildakat suhtumist töösse ning tõi selle välja põhjusena, miks tema restoran on sunnitud uksed sulgema. Söögikoha endise töötaja (Postimehele on nimi teada – toim) sõnul tuleneb restorani kaadripuudus aga hoopis halva iseloomuga ülemusest, kes töötajate peale tihti karjus ning neid mõnitas.

«Teenindajaid pole, sest jutt on siin levinud. Keegi ei taha sinna minna, sest kõik teavad, et selle inimese alluvuses pole võimalik töötada,» sõnas ta.

Enne restorani avamist olevat tööle soovijaid olnud üle 270 inimese ning Keskküla valis isiklikult välja need, kes tööle võeti. «Esimese kuu jooksul lahkus viis või kuus inimest. Samuti vallandas ta töötajaid, kes julgesid avaldada oma arvamust,» lausus Keskküla endine alluv. «Kuna see mees on kõikidest niimoodi üle sõitnud siis tuligi välja, et tal on ebastabiilne iseloom. Samal ajal, kui ta selle asutuse avas, tuli välja, et ta käib Tallinnas šamaani juures viharavil.»

Omanik ei suutnud end talitseda

«Mingi aeg usaldas ta kokkadel päevapraed välja mõelda. Siis tuli ta neid enne serveerimist üle vaatama, võttis kulbi ja sonkis toidus ning tegi maha. Saan aru, et tal on oma nägemus, aga see viis, kuidas ta seda tegi. Ta lihtsalt alavääristas ja mõnitas. Mõnikord sai aru et läks liiale ja siis tuli õhtul vabandama. »

Ta sõnas, et mõned töötajad isegi kartsid Keskküla. «Köögis oli kaks vanemat naisterahvast abikokkadena. Mingi aja möödudes üks nendest ütles mulle, et tal lihtsalt hakkasid käed värisema kui Pekka kööki astus.»

«Noorte vanemad on minu käest küsinud, et mis seal toimub ja miks sa lahkusid. Tohutult palju inimesi on sealt läbi käinud. Klientuur on ka näinud, et kaadrivoolavus on suur ja et midagi on valesti. Korrast ära ongi see, et Pekka-Paavo ei suutnud end talitseda. Ta võis köögis plahvatada ja röökida niimoodi, et terve saal kajas ja siis tema abikaasa pidi teda vaigistama. Kui poleks olnud tema abikaasat, kes teda taltsutas, siis ta oleks võinud lihtsalt mõnele lõuga ka anda.»

Taganes kokkuleppest

Endine teenindaja ise pidas restoranis vastu ligi poolteist kuud ning lahkumise põhjusena tõi välja omaniku halva iseloomu. Samuti oli probleeme töötasuga. «Igaühega tehti leping vastavalt sellele, mida sa kandideerides küsisid. Kui mul oli palgapäev, siis mina seda palka ei saanud. Ta ei maksnud selles ulatuses, mis olime kokku leppinud. Alguses vestlusel küsis, mis on see number, mida soovin saada. Kui lepingule alla kirjutasin oli palganumber väiksem. Kirjutasin alla kuna olin oodanud, millal saan seal tööle hakata ja mul pole erialast haridust. Mõtlesin, et mõne aja möödudes küsin juurde.» Ettekandjate brutotunnipalk oli tema sõnul 2.50 kuni 3 eurot.

Ka sotsiaalmeedias on erinevad inimesed kõnealuse restorani kohta sarnast juttu rääkinud. «Eesti Maitsed Täna» fännilehele postitatud Rohelise Aida töökuulutuse alla on üks kasutaja kirjutanud: «Võib-olla ei ole alati asi kokkade ja teenindajate puuduses. Vaid omanikes, kes kompenseerivad oma puudusi töötajate vastu agressiivseks muutudes. Kui sa oled kurt, ei tunne valu ja omad hiromantlike mõtete lugemise oskusi, siis see töökoht on just Sulle!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles