Tallinki laevapiletite kummaline hinnatõus

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki Star Tallinna Reisisadama juures.
Tallinki Star Tallinna Reisisadama juures. Foto: Peeter Langovits

Tarbija24 lugejat üllatas Tallinki laevapiletite kummaline hinnatõus – pilet neljapäeva õhtul väljuvale laevale Helsingi-Tallinn suunal maksis pühapäeval 53 eurot, kuid teisipäeval juba 116 eurot. Laevafirma sõnul tõusevad piletite hinnad vastavalt nõudlusele.

Lugeja, kes soovib neljapäeval Helsingist Tallinnasse saada, on laevapiletite hindu jälginud alates pühapäeva õhtust. Kuna paljud väljumised olid pühapäeval juba välja müüdud, püüdis ta piletit saada neljapäevaks väljumisega kell 13.30 või 19.30. «Üllatus missugune! Kui pühapäeva õhtul oli neljapäevasele väljumisele kell 13.30 ja 19.30 pileti hind 53 eurot, siis esmaspäeva hommikul kell 6 maksis pilet 19.30 väljumisele 72 eurot ning kella 8-ks hommikul oli hind tõusnud juba 76 euroni. Teisipäeva õhtuse seisuga olid 13.30 väljumised välja müüdud ning kell 19.30 väljumisele pileti hind juba 116 eurot,» rääkis naine.

«Tean, et Soomes on tulekul püha, kuid miks on hinnad kõrgeks tõstetud just suunal Helsingi-Tallinn, kuid Tallinnast Helsingisse on hinnad samal tasemel nagu varem?» uuris lugeja. «Kas Tallink lõikab kasumit kojutulevate eestlaste pealt?»

Tallink Grupi müügi- ja turundusdirektor Marina Jõgi selgitas, et sarnaselt lennukompaniide piletihindadega tõusevad ka paljude laevakompaniide laevapiletite hinnad vastavalt nõudlusele. «Tegemist on üldise reisijate nõudlusega antud kuupäeva ja kellaajaga väljumistele ning lisaks koju sõitvatele eestimaalastele on reisijate hulgas palju soomlasi, kes tulevad Eestisse pikemat nädalalõppu veetma,» lisas Jõgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles