Põletushaavadega Tartu poisi toetuseks on kogunenud üle 16 000 euro

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne tänava kortermaja hoov.
Lääne tänava kortermaja hoov. Foto: Risto Mets

Möödunud reedel alustas SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond annetuste kogumist detsembri alguses Tartus toimunud korteripõlengus kannatada saanud 3-aastase poisi toetuseks. Pühapäeva õhtu seisuga on kogunenud 16 069 eurot.

Lastefondi tegevjuht Küllike Saar nentis, et inimeste soov aidata on olnud suur ja juhtum fondi jaoks eriline. Kui tavaliselt palub lastefondilt abi mõni lapsevanem, et saaks kaetud lapse ravikulud, siis antud juhul pöördus fondi poole TÜ kliinikum. Tõuke kliinikumile andsid omakorda inimesed, kes pöördusid omaalgatuslikult kliinikumi poole, et lapsele erinevat laadi abi pakkuda. Et luua soovijatele konkreetne võimalus aidata, algatas lastefond annetusprojekti, mille raames oli ja on võimalik pisipoissi toetada, tehes ülekanne SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi annetuskontodele, lisades selgituseks «3-aastane poiss».

Pühapäeva õhtuse seisuga on kogunenud 16 069 eurot.

Lapsel on põletushaavad mitmes kehapiirkonnas, mistõttu tema ravi saab olema pikaajaline ja kompleksne ning vajalikud on korduvad nahasiirdamise operatsioonid. Kogutud annetused suunatakse esmajärjekorras lapse ravile kaasaaitamiseks, kuid vajadusel ja võimalusel ka muul moel tema edaspidiseks abistamiseks. Kui muidu tasub lastefond vaid raviarveid, siis selle lapse puhul tehakse vajadusel erand.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles