Sotsiaalminister muudaks alkopoppide maksustamise korda

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored alustavad alkoholi pruukimist lahjematest ja magusamatest jookidest.
Noored alustavad alkoholi pruukimist lahjematest ja magusamatest jookidest. Foto: SCANPIX

Sotsiaalminister Taavi Rõivas tahab teha oma Euroopa kolleegidele ettepaneku muuta long drink'ide maksustamise korda.

«Olukord on selline, et sama kangusega long drink'id on maksustatud 2,5-kordse erinevusega,» ütles sotsiaalminister Taavi Rõivas. Ta lisas, et samas on riigi võimalused selles küsimuses kaasa rääkida piiratud, kuna longerotele ei ole eraldi aktsiisimäärasid võimalik kehtestada. «Soovime riigile selles küsimuses rohkem otsustusõigust. Eelkõige rahva tervise kaalutlustel on mõistlik need määrad ühtlustada,» ütles minister. Ta lisas, et eriti suur on magusate alkohoolsete jookide roll alaealiste joomise juures, mis on väga tugev argument alkopoppide maksustamise ümbervaatamisel.

«Olen lähiajal suhtlemas oma  Põhja- ja Baltimaade kolleegidega, kuid ei saa ennustada, millal jõuab arutelu Euroopa Liidu tasandile,» sõnas Rõivas.

Alkopoppideks nimetatakse õlle-, viina-  ja veinikokteile, kus alkoholile on lisatud näiteks mahla.

Kevadel kirjutas Äripäev, et Eesti õlletootjad kavaldavad nii tarbija kui ka riigiga – nad müüvad puuviljaveinist tehtud märjukest džinnikokteili pähe, makstes seejuures 2,5 korda vähem aktsiisi kui näiteks Soome konkurent, kes kasutab kokteilis tõepoolest ainult džinni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles