Avamiseta näitusel võib saada tassi kohvi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uue näituse puhul avamist ei tee ja iga külaline saab soovi korral tassi kohvi, kinnitab Tampere maja teates, mis kutsub huvilisi vaatama väljapanekut «Mälestuste lahtiharutamine».


Alates 3. juunist on Tampere majas avatud kahe Ameerika kunstniku David Mcleishi ja Matt Miley näitus, kus näha saab pisiplastikat ja joonistusi põnevast materjalist.

David Mcleish on skulptor, kes on elanud 15 aastat Jaapanis ning nüüd proovib aastatepikkuse Aasia kultuuri kogemusega omapäraste vahast ja metallist vormitud laevadega jalga ukse vahele saada suure maailma kunstikeskuses New Yorgis.

Matt Miley otsib oma müütilise alter ego maastikku läbi õhuliste joonistuste, mitmekordistades tänapäeva ühiskonna haprust kilele prinditud joonistustega.

Mcleish ja Miley on loonud ka oma veebilehe, kus saab tutvuda nende loominguga: http://mattamiley.com ja http://www.3dmcleish.com/.

Kunstnikud jõudsid Eesti ja Tartusse läbi Tampere maja galeristi ja kunstniku Mariliin Kindsiko. 2009 aasta sügisel kohtuti esmakordselt Jaapanis ja sealt sai alguse sõpruskond. Koos kasvatakse edasi järgmistele näitustele üle ilma: Eesti, Soome, Austria, Bulgaaria ning suur ja lai Ameerika, alustades New Yorgist, põigates läbi Philadelphia Ülikooli näitusesaalist ning loodetavasti randutakse detsembrikuus päikeselises Miamis.

Näitused pakitakse ja saadetakse postiga ning avapidustused toimuvad Skype-ühendust kasutades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles