Raieprofid panevad Järvselja metsas saed undama

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklejad võtsid ise sae ja kirve appi, et Paasvere külast läbi pääseda.
Liiklejad võtsid ise sae ja kirve appi, et Paasvere külast läbi pääseda. Foto: Margus Ansu

Sel nädalalõpul peetakse Tartumaal Järvseljal Eesti raiemeistrivõistlusi, kus muu hulgas selgub ka 24.-26 septembrini Horvaatiasse Zagrebisse raie maailmameistrivõistlustele sõitev Eesti koondis.


Eesti raiemeistrivõistluste korraldaja Aarne Liidersi kinnitas, et võistlustulle astub 27 spetsialisti ja 6 juuniori. Nende seast selguvad Eesti parimad raieprofessionaalid.

Oskusi mõõdetakse kõigi viie distsipliini - langetamine, saeketi vahetus, kombineeritud järkamine, täpsussaagimine ja laasimine - tehnikates. Võistluspinget lisavad osalejad Lätist ja Soomest.

Liiders lisas, et raietehnikate kasutamise ja õpetamise tase on Eestis aasta-aastalt tõusnud ja seda näitavad ka meie võistlejate tulemused rahvusvahelistel võistlustel. Eesti meeskond tuli maailmameistriks 2006. aastal kodustel Otepääl peetud maailmameistrivõistlustel, 2008 pälviti 15. koht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles