Kliimaseadmete müük kasvas hüppeliselt

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kliimaseadmed Ehtiusmessil.
Kliimaseadmed Ehtiusmessil. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Viimase aja soojad ilmad on märgatavalt kasvatanud nõudlust konditsioneeride ja muude kliimaseadmete järele.


Kliimaseadmete müügi ja paigaldusega tegeleva OÜ Ventor müügijuht Asso Põder tõdes, et soojade ilmade tulek on nende müüginumbreid märgatavalt kergitanud.

«Kui sooja oli natuke üle 20 kraadi, polnud veel hullu midagi. Põrgu läks lahti eelmisel nädalal,» muigas Põder.

Tema sõnul on ettevõttele laekunud viimasel ajal sedavõrd palju tellimusi, et järgneval paaril nädalal on meestel käed tööd täis ja seadmete paigaldamise graafik on äärmiselt tihe. Kõige suurem on nõudlus just õhksoojuspumpade järele, mille müük moodustab ca 80 protsenti müüdavatest jahutusseadmetest. Samuti on üsna nõutud ruumide jahutamiseks mõeldud on-off-konditsioneerid.

OÜ ABC Kliima juht Priit Pärn lisas, et kui tavaliselt läheb ettevõttel päevas majast välja umbes kümme arvet, kogunes läinud reede õhtuks erinevate kliimaseadmete müügiarveid 49. Eile oli ettevõttel kella neljaks tehtud 43 arvet.

Pärna sõnul suutis ettevõte soojade ilmadega kaasnevat nõudluse kasvu veidi ette näha ja eile otsustati täiendavalt tööle võtta neli meest, kes kliimaseadmeid paigaldama asuvad.

Sellest hoolimata on ABC Kliimal selleks nädalaks kogu seadmete paigaldamise ressurss välja müüdud.

Adler Kliima juhataja Tõnu Napp tõdes samuti, et soojade ilmade tõttu on ettevõtte telefon punane ja klientide huvi kliimaseadmete vastu suur.

Tema sõnul ei soovi kliendid ettevõttelt enam mitte pelgalt hinnapakkumisi, vaid konkreetseid tooteid. «Külma tahetakse. Mõelge ise, kui peaksite tegema tööd 35-kraadises kontoris,» märkis Napp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles