KIK toetab Pärnu loodusmaja uue hoone ehitust 50 miljoni krooniga

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa keskkonnahariduskeskuse hoone eskiis.
Pärnumaa keskkonnahariduskeskuse hoone eskiis. Foto: Pärnu loodusmaja

Keskkonnainvesteeringute keskuses (KIK) allkirjastati rahastusotsused, millega 14 keskkonnahariduse infrastruktuuri projekti saavad kokku ligi 350 miljonit krooni Euroopa regionaalarengu fondi toetust. Teiste hulgas rahastatakse Pärnusse moodsa keskkonnahariduse õppehoone rajamist 50,1 miljoni krooniga.

Pärnumaa omavalitsuste liidu (POL) esitatud projekti "Pärnumaa keskkonnahariduskeskuse infrastuktuuri väljaarendamine" kogumaksumus on 55,7 miljonit krooni, millest toetus 50,1 krooni. Omaosalusse panustab Pärnu linn 4,6 miljonit ja Pärnumaa omavalitsuste liit miljon krooni.

„Usun, et see on eriti positiivne uudis ajal, kui me kõik ootame midagi head, ja seda eriti meie lastele ja noortele,“ ütles Pärnumaa omavalitsuste liidu juhatuse liige Eeri Tammik.

Keskkonnahariduskeskuse ehitamine on POLi ühisprojekt, kus kaasrahastamises osalevad nii Pärnu linn kui kõik teised liidu liikmed. Projektijuhiks on Pärnu loodusmaja direktor Tiina Ross.

„Parandamaks ja ühtlustamaks keskkonnahariduse kättesaadavust Pärnumaal, ehitab Pärnumaa omavalitsuste liit Pärnu linna moodsa õppehoone, mis võimaldab siduda keskkonnahariduse õppeprotsessi kogu Pärnumaal tervikuks ning kaasata enam eri siht- ja huvigruppe,“ ütles KIKi kommunikatsioonijuht Kristiina Pennar.

Praegu toimub Pärnu loodusmaja õppetöö kolmes hoones, millest kaks on pea täielikult amortiseerunud ja neid ei ole otstarbekas õppehoonetena renoveerida. Õpperuumide suurus ja arv ei ole vastavuses vajadustega, mistõttu õpilaste arv on piiratud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles