Morgan Stanley kasum hüppas üle ootuste

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Morgan Stanley peakontor New Yorgis.
Morgan Stanley peakontor New Yorgis. Foto: SCANPIX

Morgan Stanley teise kvartali puhaskasum kerkis maaklerfirma Smith Barney tubli tulemuse toel 1,58 miljardi dollarini, aidates firmal aastatagusest kahjumist välja tulla. Käive kasvas aastatagusega võrreldes enam kui poole võrra.

Kuigi ka Morgan Stanley pidi liituma nende pankade riviga, kelle maaklertegevuse ning investeerimispanganduse üksused näitasid teises kvartalis esimesest kvartalist kehvemat tulemust, suutis pank kokkuvõttes analüütikute käibe ja kasumiootusi ületada, vahendab AP.

Firma puhaskasum pärast eelisaktsiate dividendimakse tasumist oli 1,09 dollarit aktsia kohta. Võrdluseks, aasta tagasi jäi ettevõte 1,26 miljardi dollari ehk aktsia kohta 1,10 dollari suurusesse miinusesse.

Tulu jätkuvatest tegevustest ehk siis pärast erakorraliste ühekordsete tehingute mahaarvamist oli 80 senti aktsia kohta.

Firma käive kasvas mullu teise kvartaliga võrreldes 53 protsenti 7,95 miljardi dollarini.

Eelmisel aastal kritiseeriti Morgan Stanleyt kõvasti selle eest, et oli liiga konservatiivne ega suutnud teiste pankadega sarnaselt aktsiaturu rallist suurt kasu lõigata. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles