Triibu-ruuduline kuurordirõivas

, moeajakirjanik, Los Angeles
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Scanpix, erakogu



Sel suvel avaneb tõenäoliselt enamiku kuurortlinnade randades üle maailma samalaadne pilt kui umbes sada aastat tagasi Prantsusmaa lõunaranniku väikeses kuurordis Biarritzis, kus Coco Chanel suvitajatele uudseid peenetriibulisest villasest spordi- ja vabaajarõivaid tutvustas.

Nimelt on suur osa Euroopa ja Ameerika disaineritest eelistanud sellesuviste rannarõivamustrite seast just triipu ja ruutu. Ühes retrohõnguliste mustritega on kollektsioonides ka 50ndate pin-up’ilikud lõiked (D&G) ja aksessuaarid, näiteks lilleõit meenutavad rannakübarad (Armani) ja värviliste plast­raamidega kassisilmsed päikeseprillid (Moschino).

Uudselt mõjuvad ka Donna Karani ja Lacoste’i ühes tükis ujumistrikood, mille ülaosaks on T-särk, topp, polosärk või vabalt puusale langev sidusega pluus, kuigi kõik see on taasavastatud vana.

Vastukaaluks keha katvale retrole on suve teiseks trendiks napimast napimad väljalõigete ja ribadega trikood, mis ei kata keha suurt ei päikese ega ka pilkude eest. Seda moodsat liini esindavad oma kollektsioonidega eelkõige Armani, Michael Kors ja Emilio Pucci.

Osalt kehavorme rõhutades, teisalt mingit osa kinni kattes mõjuvad need risti-rästi ribad seljas salapäraselt ja stiilselt. Rõiva-bränd Unique kasutab väljalõikeid aga kehale visuaalselt uudse ja ebatavalise vormi andmiseks, paigutades need lõikele silmale harjumatul viisil.

Retro ja tänapäev kohtuvad Stella McCartney, Hussein Chalayani ja Derek Lami kollektsioonides, kus trikood meenutavad pigem kaunilõikelisi minikleite kui supelkostüüme. Armani retrohõngulist lillemustrit ja lipsukesi täiendavad aga moodsad disainilahendused.

Ent kes pole huvitatud retrost ega ribadest, võib leida värskeid lahendusi ka klassikaliste ühes ja kahes tükis mudelite seast. Hooaja märksõnaks on elegantne naiselikkus. Eriliselt šikilt mõjub Diane Von Fürstenbergi diagonaalis üle ühe õla jooksev trikoodisain. |a|

mariaviidalepp.wordpress.com

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles